Hjärnfonden
Ge en gåva

Dagny Carlsson är världens äldsta bloggerska, hon startade sin blogg när hon var 100 år.

Livet börjar vid hundra

Dagny Carlsson är bloggerskan som startade sin blogg när hon var 100 år. Hon tog en datorkurs när hon var 99 år och hennes blogg Bojan har nu 3 miljoner följare. Dagny Carlsson har också skrivit boken Livet enligt Dagny: I huvudet på en 104-åring. Hon har varit gäst på flera TV-program, bland annat Fråga […]

Dagny Carlsson är bloggerskan som startade sin blogg när hon var 100 år. Hon tog en datorkurs när hon var 99 år och hennes blogg Bojan har nu 3 miljoner följare. Dagny Carlsson har också skrivit boken Livet enligt Dagny: I huvudet på en 104-åring. Hon har varit gäst på flera TV-program, bland annat Fråga Doktorn och Skavlan. Dagny fyller 105 år den 8 maj

På Hjärnans Dag 2017 i Stockholm intervjuades hon av Suzanne Axell, programledare på Fråga Doktorn. Dagny berättade om sitt liv och gav flera goda råd om hur du håller dig frisk länge.

Klicka på pilen i bilden här ovanför så kan du se Dagny Carlsson och Suzanne Axells samtal.

Du kan se flera av föreläsningarna från Hjärnans Dag här:

Professor Thomas Perlmann om stamcellsforskning.

Professor Miia Kivipelto om hur du håller hjärnan frisk hela livet.

Professor Agneta Nordberg om vikten av att tidigt upptäcka och diagnosticera Alzheimers sjukdom.

Relaterat

En ung man med huvtröja sitter inomhus och stirrar framför sig.

10 september är det Suicidpreventiva dagen

År 2022 tog 1569* personer sitt liv, vilket innebär fyra människoliv om dagen. Det är viktigt att agera om du misstänker att någon i din närhet har tankar på att ta sitt liv. Det kan rädda liv.
Kvinna sitter med kaffekopp och tittar på ett event på datorn

Hjärnans Dag Digitalt den 10 mars

Varmt välkommen till Hjärnans Dag Digitalt den 10 mars klockan 16.00-18.00 vid datorn. Med anledning av pågående pandemi kan vi inte genomföra vårt populära Hjärnans Dag. I stället kan du delta kostnadsfritt på vår komprimerade, direktsända digitala träff med några av Sveriges främsta forskare och experter. Klicka på pilen i bilden så kan du se Hjärnans dag i efterhand.
Pappa tröstar sin son

Tre ungdomar tar sitt liv varje vecka

Varje vecka tar tre ungdomar i ålder upp till 24 år sitt liv och självmord är den vanligaste dödsorsaken i den gruppen. 150* barn och unga dog i självmord 2021. Som närstående är det viktigt att agera om du misstänker att ett barn eller ung person i din närhet har tankar på att ta sitt liv. Det kan rädda liv.

INSTÄLLD – Hjärnans Dag

Med anledning av att Folkhälsomyndigheten höjt risknivån till mycket hög risk för samhällsspridning av covid-19, har Hjärnfonden idag tagit beslutet att ställa in Hjärnans Dag den 17/3. Vi värnar om din och våra besökares hälsa och vill inte bidra till smittspridning och ökad belastning på sjukvården. Hjärnfonden beklagar denna situation och tackar alla som visat […]

När någon inte vill leva

Storhelger kan vara en svår tid för många som är ensamma eller mår dåligt. Tidigare forskning har visat att nyårsdagen är den dag då flest begår självmord. Har du någon du oroar dig för?
Publikbild från Hjärnans dag 2019

Hjärnans dag 2020 i Stockholm – INSTÄLLD

Den 17 mars 2020 är det åter dags för Hjärnans dag i Stockholm. Välkommen till en kväll då vi kommer att bjuda på ett fullspäckat program med inspirerande och spännande föreläsningar om hjärnan.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta