Hjärnfonden
Ge en gåva

En AW för Christine mot ALS

En kväll i januari samlades nästan 100 personer från eventbranschen för att hylla sin kollega Christine Ströman. Christine hade precis bestämt sig för att gå i pension i och med sin födelsedag i maj 2018 när hon fick beskedet att hon fått ALS.

Kvällen kantades av musik och vackra tal, bland annat av Christine själv, och var alldeles magisk. En av Sveriges främsta ALS-forskare Thomas Brännström från Umeå fanns på plats och berättade om de senaste forskningsrönen. Gåvor swishades, spa-resor och tavlor auktionerades ut och en riktigt blöt Ice Bucket Challenge på scen resulterade i över 100 000 kronor till ALS-forskningen!

Initiativtagare Joakim Bodén fick några rejäla hinkar isvatten över sig.

Vi på Hjärnfonden blir helt varma i våra hjärtan av allt detta engagemang som vi ser runtom i landet till stöd för hjärnforskningen. Stort TACK till alla som bidragit än så länge. För den som vill hjälpa till ytterligare så är insamlingen “AW med Christine mot ALS” öppen till sista april 2018. 

Stöd insamlingen här

Relaterat

En stillbild från en video om Victoria Sandsjoe som drabbades av ALS när hon var 21 år gammal.

Victorias berättelse: Att få ALS som 21-åring

Victoria är en av de yngsta i Sverige som drabbats av ALS, en neurologisk sjukdom utan botemedel som leder till döden. Hon har startat en insamling till förmån för forskningen, som hon ser som sitt enda hopp.
Victoria Sandsjoe

”Min enda chans är att forskningen går framåt”

När Victoria Sandsjoe var 21 år kretsade hennes liv kring friidrott, ekonomistudierna och sambon. Då kom ALS-diagnosen. Här berättar hon om sin situation och hoppet om nya behandlingar.
En äldre dam kollar rakt in i kameran.

Ögats muskler kan ge möjlig nyckel till försvar mot ALS

En unik typ av muskelfiber som finns i ögats muskler kan stå emot sjukdomen ALS och till och med öka i antal. Fyndet innebär hopp om att på sikt hitta vägar att bromsa sjukdomen.
Foto på Caroline Ingre, överläkare och ALS-forskare på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge är säker på att man snart kommer att hitta ett läkemedel mot ALS. Foto: Juliana Wolf Garcindo

ALS-forskaren: Vi är nära ett botemedel

Forskningen om den obotliga sjukdomen ALS tar stora kliv framåt. Överläkare Caroline Ingre som noggrant analyserar prover från sina patienter är hoppfull och tror att med tillräckliga satsningar på forskningen har vi snart ett botemedel.
Kompisgänget bakom insamlingen Fight ALS cyklar Vätternrundan för ALS-forskningen.

De cyklar Vätternrundan för vännen och ALS-forskningen

För drygt tre år sedan drabbades då 27-åriga Johan av den obotliga sjukdomen ALS. Sedan dess har kompisgänget genom diverse aktiviteter samlat in nära 1 miljon kronor till forskningen via sin insamling hos Hjärnfonden. Nu ska de cykla Vätternrundan för att nå miljonen.
Victoria Sandsjoe är en av Sveriges yngsta ALS-patienter. Här paddlar hon kajak.

Victoria fick ALS som 21-åring

Victoria Sandsjoe är 24 år och lever med ALS. Hon är en av de yngsta patienterna i Sverige och tillsammans med sin mamma Lotta Svenneling har hon startat en insamling hos Hjärnfonden för att stötta forskningen och sprida kunskap om sjukdomen.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta