Tack vare dig och alla andra givare, donatorer och företag kan Hjärnfonden varje år dela ut forskningsbidrag om 500 000 kronor till etablerade forskare inom neurovetenskap vid svenska universitet. Dessutom kan stipendier om 300 000 kronor ges till unga forskare som nyligen avlagt doktorsexamen. Här presenterar vi den forskning som du och andra givare stött de senaste åren.

Ett steg närmare ett läkemedel för behandling av hjärnskador efter stroke

Har man fått hjärnskador efter en stroke finns idag ingen annan behandling än rehabilitering. Det är ofta en både lång och svår väg att gå. Tadeusz Wieloch, professor vid Lunds universitet, forskar på att utveckla ett läkemedel som kan göra vägen tillbaka lättare. Och ditt stöd till hjärnforskningen gör skillnad.

”Stroken är det absolut värsta som har hänt i mitt liv”

När Jan de Laval var 66 år förändrades hans liv bokstavligt talat över en natt – han vaknade förlamad efter en stroke. Vägen till ett någorlunda fungerande liv blev svår, inte minst på grund av den bristfälliga rehabiliteringen. Din gåva till hjärnforskningen behövs!

Diagnoser

Vi söker en administratör för forskningsstöd!

Vill du ha en central och viktig roll där ditt arbete verkligen gör skillnad? Nu söker vi en administratör till Hjärnfonden som är en ideell insamlingsstiftelse.

Läs mer och ansök här

Senaste från Instagram

Egna insamlingar

Christian

Det händer inte oss… Var nog den inställningen både jag och Christian hade. Men på mindre än fyra månader drabbades Christian endast 39 år gammal av en hjärnstamsinfarkt och en frontallobsinfarkt. Samt genomgick en stor operation med aortakirurgi och ny aortaklaff.
Vi vill med denna insamling bidra till mer forskning, resurser och kunskap om stroke. Christian fick inte rätt behandling från början men vår förhoppning är att alla ska få rätt behandling och bästa förutsättningar för ett fortsatt liv efter stroke.

Tack för din gåva!

Till minne av Gunilla

Till minne av Gunilla Westman, vår fantastiska mamma, som kämpade sig tillbaka efter en stor stroke.
Hedra hennes minne genom att låta andra familjer få samma chans som vi fick, att få fortsätta att vara en familj. Stöd forskningen så att mer hjälp finns att få vid Stroke. Tack för din gåva!

Engagera dig redan idag

Stöd forskningen

Ge en gåva

Starta en insamling

Starta