Ring in din gåva 020-523 523 | Ge en gåva direkt
MENY
Ge en gåva
Aktuellt

Aktuellt


Nyheter

Rekordinsamling 2014

I år har Hjärnfonden slagit insamlingsrekord. Och det är ni, alla generösa givare, donatorer och samarbetspartners som med era gåvor, engagemang och egna initiativ möjliggör att forskningen och kunskaperna om hjärnan drivs framåt.

Skattereduktion på gåvor

Om du har skänkt gåvor och kommit över gränsen 2 000 kronor under kalenderåret. Då ges en skattreduktion på 25 procent av gåvan, men högst med 1 500 kronor. Högsta totala gåvobelopp som kan ge skattereduktion är 6000 kr (detta gäller samtliga gåvor till godkända organisationer)

Största Ice Bucket Challenge utdelning i Sverige till ALS-forskningen i Umeå

Hjärnfonden delar ut 3 miljoner kronor till ALS-forskningen i Umeå. Det är resultatet av de 35 000 SMS-gåvor som kommit in via Ice Bucket Challenge. Under en ceremoni på Umeå universitetssjukhus lämnade Hjärnfondens generalsekreterare över en ishink innehållande en check på 3 miljoner kronor till Peter Andersen och hans forskningsteam i Umeå. Den fina ishinken hade Reidar Rova, till vardags projektledare inom Umeå kommun men också känd för sina is- och snöskulpturer, tillverkat och skänkt till Hjärnfonden. Anslaget gick till forskaren Peter Andersen, professor i neurologi vid Umeå universitet som leder en grupp världsledande ALS-forskare i Umeå, för forskningsprojektet MinE.

På gång

Ge en gåva

Vi har inga statliga medel och är därför helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

Behoven är stora och ditt bidrag är ett viktigt stöd.

Ge din gåva som:
Privatperson Företag
Prenumerera på nyheter via RSS

Via RSS kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer på Hjärnfonden. Du väljer själv vilken typ av nyheter som du vill prenumerera på. Så fort vi publicerar en nyhet ser du den i din RSS-läsare.