Ring in din gåva 020-523 523 | Ge en gåva direkt
MENY
Ge en gåva
Aktuellt

Aktuellt


Nyheter

Mer forskning om barnhjärnan behövs

Fler och fler småbarn har tillgång till en surfplatta i sin vardag. Nu efterlyser barnläkaren och professorn Hugo Lagercrantz, i en intervju på Ekot, tydliga rekommendationer från Statens medieråd om hur länge ett litet barn ska kunna få sitta framför en skärm.

Det viktigaste påskägget!

Snart är det påsk och dags för härligt umgänge med familj och vänner, god mat och jakt på påskägg. Enligt statistik från SCB äter svensken varje år godis för 1571 kronor och en stor del av detta konsumeras runt påsk. Påskgodis smakar gott men att lägga slantarna på en gåva till kampen mot hjärnans sjukdomar smakar ofta ännu bättre. Dessutom aktiveras hjärnans belöningssystem när man ger, så du blir helt enkelt lycklig av att ge en gåva!

Motion möjlig behandling vid depression

Fysisk aktivitet är lika effektivt mot depression som läkemedel och kognitiv beteendeterapi. Det visar en ny studie som Yvonne Forsell, professor vid Karolinska Institutet, presenterade på Hjärnans dag.

På gång

Ge en gåva

Vi har inga statliga medel och är därför helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

Behoven är stora och ditt bidrag är ett viktigt stöd.

Ge din gåva som:
Privatperson Företag
Prenumerera på nyheter via RSS

Via RSS kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer på Hjärnfonden. Du väljer själv vilken typ av nyheter som du vill prenumerera på. Så fort vi publicerar en nyhet ser du den i din RSS-läsare.