Ring in din gåva 020-523 523 | Ge en gåva direkt
MENY
Ge en gåva
Aktuellt

Aktuellt


Nyheter

Månadens forskare: Lina Bunketorp Käll

"Tack vare mitt forskningsanslag från Hjärnfonden har vi kunnat genomföra en studie som visar att utökad fysisk aktivitet som implementerats tack vare regeringens satsning ”Idrottslyftet”, påverkar barns skolprestationer samt psykiska hälsa."

Se bilder från Hjärnans dag 2014

För nionde året i rad arrangerades Hjärnans dag ett unikt seminarium som inspirerar och fördjupar dina kunskaper om hjärnan.  Några av Sveriges främsta forskare berättade om banbrytande hjärnforskning, nya rön och framtida behandlingar. I år deltog även Hjärnfondens beskyddare H.K.H. Kronprinsessan Victoria.

Samhällskostnader för hjärnsjukdomar tickande bomb - uteblivna forskningsanslag kostar stora summor varje år

Hjärnsjukdomar kostar samhället 165 miljarder varje år, men endast en tusendel av den summan satsas på att utveckla effektivare läkemedel, bättre behandlingsmetoder och säkrare diagnoser. Det visar den genomgång av samhällskostnader för hjärnsjukdomar som Hjärnfonden kan presentera i en nyutkommen rapport.
Resultatet visar 
på hur uteblivna forskningsanslag kostar samhället enorma summor. Och värre kommer det att bli eftersom vi i framtiden i ännu större utsträckning kommer att drabbas av hjärnsjukdomar - om 50 år spås antalet Alzheimerpatienter ha ökat med 70 procent. Nu kräver Hjärnfonden att den politiska ambitionsnivån kring hjärnforskning höjs.

På gång

30 okt 2013

Film: Livet sitter i hjärnan

I Hjärnfondens nya filmserie om hjärnan berättar några av Sveriges främsta forskare och läkare om hjärnans svindlande kapacitet, dess sjukdomar och mysterier. Filmen innehåller unika bilder tagna av den världsberömda fotografen Lennart Nilsson.

28 apr 2014

Kung över livet-gala 28 april 2014

Måns MöllerJakob SamuelCaroline af UgglasJacob Gordin är bara några av dem som kommer att medverka på galan som föreningen Kung över livet ordnar till förmån för sin insamling till Hjärnfonden. 

Ge en gåva

Vi har inga statliga medel och är därför helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

Behoven är stora och ditt bidrag är ett viktigt stöd.

Ge din gåva som:
Privatperson Företag
Prenumerera på nyheter via RSS

Via RSS kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer på Hjärnfonden. Du väljer själv vilken typ av nyheter som du vill prenumerera på. Så fort vi publicerar en nyhet ser du den i din RSS-läsare.