Ring in din gåva 020-523 523 | Ge en gåva direkt
MENY
Ge en gåva
Aktuellt

Aktuellt


Nyheter

Minnesforskare Lars Nyberg

Lars Nyberg är professor i psykologi och neurovetenskap vid Umeå universitet. Han sitter med i Hjärnfondens Vetenskapliga nämnd och är en av talarna på Hjärnans dag den 18 mars. Lars kommer tala om hur vi ska lyckas hålla hjärnan frisk och fungerande genom hela livet och vad som händer inom minnesforskningen.  

Skidhjälm kan skydda mot svåra hjärnskador

Nästan en fjärdedel av alla skidåkare använder fortfarande inte hjälm. Hjälm kan minska risken för svårare hjärnskador. Hjärnskador relaterat till olyckor är de vanligaste orsakerna till att människor drabbas av långvariga hälsoproblem.

Hjärnfonden utlyser forskningsanslag

Nu är det dags för Hjärnfondens utlysning av forskningsanslag med sista ansökningsdag den 27 februari. Hjärnfonden kommer att under 2015 stödja ett antal projekt inom hela det neurovetenskapliga området med 500 000 kronor vardera. Forskningsanslagen delas ut till etablerade forskare vid svenska lärosäten.

På gång

Ge en gåva

Vi har inga statliga medel och är därför helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

Behoven är stora och ditt bidrag är ett viktigt stöd.

Ge din gåva som:
Privatperson Företag
Prenumerera på nyheter via RSS

Via RSS kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer på Hjärnfonden. Du väljer själv vilken typ av nyheter som du vill prenumerera på. Så fort vi publicerar en nyhet ser du den i din RSS-läsare.