Ring in din gåva 020-523 523 | Ge en gåva direkt
MENY
Ge en gåva
Aktuellt

Aktuellt


Nyheter

Hjärnfonden delar ut 14.5 miljoner extra till svensk hjärnforskning

Tack vare rekordinsamling kan Hjärnfonden dela ut ytterligare 14.5 miljoner till svensk hjärnforskning i år. Det innebär att summan för årets beviljade forskningsstöd kommer att uppgå till cirka 50 miljoner kronor, vilket är en fördubbling jämfört med föregående år. Det är den största utdelningen sedan Hjärnfonden bildades 1994. 

Hjärnforskning tar hem Nobelpriset i medicin eller fysiologi

Hjärnfonden gläds åt att årets Nobelpris i medicin eller fysiologi går till grundforskning och viktiga upptäckter inom hjärnans område.  Årets Nobelpristagare John O´Keefe, MayBritt Moser och Edvard I. Moser har löst ett problem som sysselsatt filosofer och forskare i århundraden – hur hjärnan skapar en karta av rummet som omger oss, och gör det möjligt för oss att hitta vägen i en komplicerad omgivning.

– Hjärnforskning tar verkligen hem priset i år. Det är vacker grundforskning som uppmärksammas och det är vi glada för på Hjärnfonden, säger Lars Olson styrelseordförande.

Program Hjärnans dag 4 november 2014 i Göteborg

Välkommen till en unik kunskapsdag som inspirerar och fördjupar dina kunskaper om hjärnan! Träffa några av Sveriges främsta forskare som berättar om banbrytande hjärnforskning, nya rön och framtida behandlingar. 

På gång

04 nov 2014

Hjärnans dag i Göteborg 4 november 2014

Den 4 november 2014 kommer Hjärnans dag att äga rum. 

Ge en gåva

Vi har inga statliga medel och är därför helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

Behoven är stora och ditt bidrag är ett viktigt stöd.

Ge din gåva som:
Privatperson Företag
Prenumerera på nyheter via RSS

Via RSS kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer på Hjärnfonden. Du väljer själv vilken typ av nyheter som du vill prenumerera på. Så fort vi publicerar en nyhet ser du den i din RSS-läsare.