Stöd forskning gällande hjärnsjukdomar!

  • Till stöd för: Där det bäst behövs
  • Startad av: Olofsson Rita
  • Startdatum: 2017-08-02
  • Slutdatum: 2017-12-02

För några månader sen så fick jag ett krampanfall. Jag föll ihop, hade kramper, fick fradga från munnen o.s.v. När jag fick tillbaka medvetandet befann jag mig i en ambulans. "Du har haft ett anfall" fick jag höra.

Cirka två månader senare kom doktorns svar. "Du har epilepsi" fick jag höra efter utredningen jag gjort. Jag kunde inte ta in orden. Doktorn hade ju sagt att det troligtvis INTE var epilepsi. Att det med största sannolikhet var ett engångsanfall som berodde på sömnbrist och alkohol. Tårarna började rinna nerför kinderna.

Jag är nu, några månader senare, mer tillfreds med situationen och jag vet att det finns cirka 800 000 i Sverige som liksom jag lever med epilepsi. Det är inget ovanligt och man kan leva ett helt normalt liv. Jobba, studera, träffa vänner, resa, träna.

Nu vet jag också att det finns medicin för epileptiker som minskar risken för nya anfall, medicin som jag tar varje morgon och kväll. Jag är så otroligt tacksam över detta.

Det behövs dock mer pengar för att forska om epilepsi och andra hjärnsjukdomar. Därför gör jag nu denna insamling. Förutom epilepsi så finns bland annat Parkinsons, alzheimers, bipolaritet, depression och MS.

Ni ska veta att jag bryr mig extremt mycket om varenda bidrag denna insamling får, om det så är 20 eller 500 kronor. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Och slutligen får ni gärna titta på detta klipp. Det är bland det finaste jag sett. http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/djurhjalten/article23269111.ab

Insamlat

  • Just nu: 0 kr
  • Mål: 10000 kr