Ring in din gåva 020-523 523 | Ge en gåva direkt
MENY
Ge en gåva
Dela

Forskning för livet

Barndomen är den period i livet då våra hjärnor är som mest formbara och sårbara. Med din hjälp kan vi ge fler barn en friskare framtid. Läs mer om forskningen om barnhjärnan och om lilla Alma som drabbades av akut syrebrist och kyldes ned till 33 grader för att undvika skador på hjärnan.

Det är så frustrerande att se ett fullt normalt, nyfött barn plötsligt hotas av livslånga handikapp eller till och med död. Man känner med den nyblivna familjen och vill göra allt för att förbättra situationen för dem och kommande familjer.

Men frustrationen är samtidigt enormt motiverande. Mycket tack vare stödet från bidragsgivare som du, har jag och min forskargrupp bland annat kunnat initiera en kylbehandling av nyfödda barn som drabbats av akut syrebrist.

Under tre dygn sänks barnets kroppstemperatur för att sakta ned ämnesomsättningen och låta kroppens egna försvarsmekanismer få tid att verka. Sedan 2007 används behandlingen på kliniker över hela landet, vilket halverat risken för död eller framtida handikapp.

Fortfarande drabbas dock allt för många nyfödda barn av så svåra skador att de avlider. Problemen är alltså långt från lösta och det enda sättet att hitta svaren är genom långsiktig och resurskrävande forskning. Därför är ditt engagemang så viktigt!

Jag kan inte tänka mig ett bättre yrke än att få vara med och göra skillnad när ett nytt liv kommer till världen – speciellt när utkomsten blir så lycklig som i Almas fall. Idag är hon en fullt frisk, glad och sprallig tjej på 2,5 år som inte har en aning om hur illa ute hon faktiskt var. Alma drabbades av en syrebriskskada vid födseln, kyldes ned och klarade sig.

Läs mer om Alma här >>

Barnen är det viktigaste vi har och därför hoppas jag att du vill stödja den livsviktiga forskningen kring hjärnan. Ju snabbare nya behandlingsmetoder för t ex CP-skador, begåvnings-, syn- och hörselhandikapp upptäcks, desto fler barn kan få en helt ny framtid! 

Ett stort tack för din insats, jag vet vilken skillnad det gör!

Vänliga hälsningar

Mats Blennow, överläkare och professor
Neonatalverksamheten, Astrid Lindgrens Barnsjukhus

PS. Ditt stöd kan ge fler barnfamiljer hoppet tillbaka!

Ge en gåva till barnhjärnforskningen här >>

Ge en gåva

Vi har inga statliga medel och är därför helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

Behoven är stora och ditt bidrag är ett viktigt stöd.

Ge din gåva som:
Privatperson Företag