Nyheter

Den här sidan listar artiklar med alla kategorier (nyheter, kalendariehändelser).

Ledig tjänst: Ansvarig public affairs och sakkunnig

Publicerad: 2016-07-08

Hjärnfonden växer och söker engagerade medarbetare till flera nya roller. Nu söker vi en Ansvarig public affairs och sakkunnig. Du behövs för att Hjärnfondens budskap om hur hjärnan fungerar ska nå fram till så många som möjligt och för att förändra för många. Är du den vi söker?

Läs mer

Ledig tjänst: Projektledare Digital Insamling

Publicerad: 2016-07-06

Hjärnfonden växer och söker engagerade medarbetare till flera nya roller. Nu söker vi en Projektledare Digital Insamling. Med din hjälp kommer Hjärnfonden att öka sin digitala synlighet. Är du den vi söker?

Läs mer

Ledig tjänst: Projektledare Insamling Företag

Publicerad: 2016-07-06

Hjärnfonden växer och söker engagerade medarbetare till flera nya roller. Nu söker vi en Projektledare Insamling Företag. Tack vare dig kommer Hjärnfonden att öka sin insamling från företagen. Vill du vara med på vår resa?

Läs mer

Ledig tjänst: Projektledare Stora Givare

Publicerad: 2016-07-06

Hjärnfonden växer och söker engagerade medarbetare till flera nya roller. Nu söker vi en Projektledare Stora Givare. Tack vare dig kommer Hjärnfonden att öka sin insamling från stora givare, kan det vara din nästa utmaning?

Läs mer

Ledig tjänst: Administrativ Chef

Publicerad: 2016-07-06

Hjärnfonden växer och söker engagerade medarbetare till flera nya roller. Nu söker vi en Administrativ Chef vars uppgift blir att se till att alla medarbetare och funktioner fungerar optimalt så att vi tillsammans når våra mål. Låter det som något för dig?

Läs mer

Jämlik strokerehabilitering på hälsoministerns agenda

Publicerad: 2016-06-30

Nu uppmärksammar folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström initiativet Fel Hand, för en bättre och mer jämlik strokerehabilitering. Ministern har under tisdagen, den 28:e juni, tagit emot uppropet med 215 000 felhänta namnteckningar och tillsammans med Hjärnfondens generalsekreterare Anna Hemlin diskuterat fem krav för en bättre strokerehabiliteringsvård.

Läs mer

”Vi hade tänkt göra så mycket de här åren”

Publicerad: 2016-06-27

Hans började plötsligt känna sig både trött och yr i vardagen. Han sjukskrevs i ett halvår men tröttheten ville inte ge med sig. När han fick svårt att balansera huvudet förstod han att något inte stod rätt till, att det kanske rörde sig om något neurologiskt. Efter en utdragen utredning fick han småningom sin diagnos, ALS av typen progressiv spinal muskelatrofi.

Läs mer

Varje år får 25 000 svenskar Alzheimers sjukdom

Publicerad: 2016-06-21

Jag heter Agneta Nordberg och forskar kring Alzheimers sjukdom. Mitt främsta mål är att bättre kunna förstå sambandet och tidsförloppet mellan de olika sjukdomsprocesserna i hjärnan för att tidigt kunna ställa rätt diagnos och samtidigt hitta nya läkemedelsmolekyler. Att tidigt upptäcka och diagnostisera Alzheimers sjukdom kommer att vara en förutsättning för framtidens nya läkemedel. Varje […]

Läs mer

Engagera dig redan idag

Stöd forskningen

Ge en gåva

Starta en insamling

Starta