Nyheter

Den här sidan listar artiklar med alla kategorier (nyheter, kalendariehändelser).

Lisa krigar mot ALS

Publicerad: 2016-05-30

När Lisa Krigas farbror drabbades av ALS förra året bestämde sig Lisa för att samla in pengar till forskningen. Med cykel och löparskor ska hon ta sig från Göteborg till Umeå på 3,5 veckor. Lisas krig mot ALS har börjat.

Läs mer

Den nya Cinna – en film om stroke

Publicerad: 2016-05-09

När Cinna var 31 år fick hon en stroke och vaknade upp med förlamning i höger sida och afasi. Filmen visades i SVT under 2008. Idag är Cinna ambassadör för Hjärnfonden.

Läs mer

Camilla fick en stroke vid 40

Publicerad: 2016-05-09

Livet förändrades drastiskt för Camilla Langell som drabbades av en stroke vid 40 års ålder. Här berättar hon om vägen tillbaka och varför hon skrivit under på felhand.se för bättre rehabilitering.

Läs mer

”Vi utvecklar nya strokebehandlingar”

Publicerad: 2016-05-09

Milos Pekny är en av de forskare som 2015 fått forskningsanslag från Hjärnfonden för att kunna bedriva sin forskning om stroke. Hans forskargrupp försöker förstå vad som händer i hjärnan vid en stroke för att kunna ta fram nya och mer effektiva behandlingsmetoder.

Läs mer

”Tänk om jag bara hade hittats några timmar tidigare…”

Publicerad: 2016-05-03

För tretton år sedan slogs Ronneys liv i spillror då han drabbades av en stroke, en kraftig hjärnblödning. Maximal otur gjorde att Ronney blev liggande i hela åtta timmar innan han blev förd till akuten och för det har han fått betala ett högt pris med många komplikationer efter stroken. Hade han bara blivit hittad några timmar tidigare hade allt varit annorlunda.

Läs mer

ALS-gala i Knislinge drog in nära en halv miljon

Publicerad: 2016-04-29

Med gympa, auktion och en fullbokad artistgala samlades nästa en halv miljon kronor in till forskningen om ALS under en lördag i Knislinge i norra Skåne i slutet av april. Pengarna går till projektet FFAC, Fight for a cure, som startades av Frida, Minna och Emelie och deras insamling med samma namn hos Hjärnfonden.

Läs mer

Hjärnfonden är Årets Insamlare!

Publicerad: 2016-04-28

Varje år utser branschorganisationen FRII Årets Insamlare. Priset delas ut för att uppmärksamma och belöna det viktiga arbete som utförs för att finansiera arbete med goda ändamål. I år vann Hjärnfonden den prestigefulla utmärkelsen.

Läs mer

Engagera dig redan idag

Stöd forskningen

Ge en gåva

Starta en insamling

Starta