Ring in din gåva 020-523 523 | Ge en gåva direkt
MENY
Ge en gåva
Ge en gåva
Dela

Skattereduktion för gåvor

Nu kan du få skattereduktion för dina gåvor till Hjärnfonden. Varje gåva ska uppgå till minst 200 kronor vid ett gåvotillfälle och minst 2000 kronor under ett år. Detta gäller gåvor från och med den 17 april 2012.

Skattereduktionen gäller i korthet enligt följande:

Varje gåva måste uppgå till minst 200 kronor per gåvotillfälle och minsta totala belopp per år är 2000 kronor. Skattereduktion medges med 25 % av gåvobeloppet och uppgår till högst 1500 kr per person och år. Högsta totala gåvobelopp som kan ge skattereduktion är 6000 kr (detta gäller samtliga gåvor till godkända organisationer)

Detta innebär att om du ger 200 kr till Hjärnfonden kostar det dig egentligen bara 150 kr, en gåva på 500 kr kostar dig 375 kr och på en gåva på 2000 kr får du tillbaka 500 kr osv.

För att kunna utnyttja avdragsrätten måste du som givare uppge ditt personnummer. Vi är skyldiga att lämna kontrolluppgift på mottagna gåvor till både dig som givare och till Skatteverket. Uppgifterna kommer sen att finnas förtryckta i din inkomstdeklaration för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig vid deklarationen.

Ge en gåva till Hjärnfonden >>

Mer information samt en lista över godkända gåvomottagare hittar du på Skatteverkets hemsida >>

Ge en gåva

Vi har inga statliga medel och är därför helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

Behoven är stora och ditt bidrag är ett viktigt stöd.

Ge din gåva som:
Privatperson Företag