Välkommen till vår nya webbplats!

Hjarnfonden.se har fått ett nytt utseende som vi hoppas ska göra det ännu enklare att ge en gåva och att hitta spännande och intressant information om den mest gåtfulla och mest avancerade del av vår kropp – hjärnan. Den nya webbsidan bli mer responsiv och ska fungera lika bra till dator och surfplatta som till mobiltelefon. Vår ambition är att du ska hitta mer information om aktuell forskning och forskningsprojekt som Hjärnfonden finansierar, med hjälp av alla generösa gåvor. Våra välbesökta diagnossidor har fyllts med mer fakta och intressanta filmklipp. Du kommer att också kunna läsa mer om insamlingsinitiativ och de drabbades egna berättelser. Vi är dessutom mycket stolta över att runtom på webbplatsen kunna presentera vackra bilder av den berömde fotografen Lennart Nilsson.

Inför lanseringen av vår nya webbplats har vi glädjen att presentera de viktigaste genombrotten inom hjärnforskning. Kunskapen om hjärnan har växt explosionsartat de senaste 20 åren och under den här tiden har det gjorts enorma framsteg. Faktum är att hela 90 procent av vad vi vet om hjärnan har vi lärt oss de senaste 20 åren.

Det här är några exempel på hur du hittar rätt

  • Alla diagnoser finner du nu under rubriken i menyraden som heter Hjärnan
  • Under fliken ”Hit går din gåva” kan du ta del av olika forskningsprojekt
  • Under ”Om oss” hittar du kontakt- och öppettider till givarservice
  • I sidfoten längs ned på sidan finner du bland annat Hjärnaffären där du kan köpa böcker och filmer. Den funktionen är inte klar förrän längre fram i vår. Vi arbetar också med att lägga upp alla våra filmer och videoklipp här på hemsidan så småningom.
  • I sidfoten kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev som skickas ut en gång i månaden