Tack för det här året!

Nu närmar vi oss årets slut och vi vill rikta ett varmt tack till alla våra givare för ert engagemang under 2015. Hjärnfonden har återigen gjort en rekordutdelning till forskningen på nästan 64 miljoner kronor – och det är tack vare er generositet. Era gåvor har bidragit till att ge människor nytt hopp om ett längre och friskare liv.

Hjärnforskningen har idag tillgång till utrustning och metoder man bara kunde drömma om för 20 år sedan. Idag finns t ex en kylbehandling som räddar livet på för tidigt födda barn. Strokepatienter räddas varje dag med trombolys och trombektomi och ett vaccin mot Alzheimers sjukdom är inom räckhåll. Dessa genombrott är alla resultat av svensk forskning och hade inte varit möjliga utan gåvor från dig och andra eldsjälar.

Vill du veta mer om hur forskningen går framåt? Läs mer här om de stora framsteg som gjorts de senaste åren.

Men trots framsteg inom många forskningsområden, så är det när vi träffar våra nära och kära vi blir mest påminda om hur hjärnans ohälsa hindrar och begränsar. Speciellt under högtider och ledigheter. Många kan inte delta alls, andra kan bara vara med en stund på grund av hjärntrötthet efter stroke och några blir liggande med migrän. Föräldrar som kämpat för sitt barns rättigheter i vardagen och skolan kan vara så trötta att de helst skulle avstå julklappsinköp och pepparkaksbak. En del minns inga högtider alls och känner inte längre igen sin familj. Det är tanken på dem och alla närstående som driver oss framåt i vårt arbete med att samla in pengar för att dela ut till hjärnforskningen – och det kan vi göra tack vare era gåvor.

Vi önskar dig en lång och skön helg!