Jan de Laval drabbades av en stroke Spela

Hjärnfondens upprop för en bättre strokerehabilitering

Många av de som drabbas av en stroke får allvarliga komplikationer och behovet av rehabilitering är stort. Var med i vårt upprop för allas rätt till en bra strokerehabilitering. Klicka på pilen i bilden ovan och se vår film om Jan de Laval som fick en stroke 2016.

I Sverige drabbas ca 25 00 av en stroke varje år och stroke är en av de vanligaste orsakerna till kroppsliga funktionsnedsättningar. Många av våra självklara färdigheter som att gå, äta, skriva eller tala kan påverkas vid en stroke.

För att kunna komma tillbaka till sitt vanliga liv och arbete är det därför viktigt att snabbt få rehabilitering och professionell hjälp. Effektiv rehabilitering som påbörjas i ett tidigt skede kan förbättra återhämtningen och minska risken för funktionshinder.

Jan de Laval som medverkar i filmen ovan drabbades av en stroke 2016. Hela vänstra sidan var förlamad. När han blev utskriven från sjukhuset var han långt ifrån återställd och kände sig  övergiven och utelämnad till sig själv.

– Jag skulle vilja ha en kontinuerlig kontakt med vården efteråt. Det skulle göra mycket rent psykiskt att vi har en kontakt kvar, säger han

Det är många som liksom Jan de Laval, upplever att de inte får den rehabilitering de behöver efter en stroke. Vi vill att alla ska få en individanpassad strokerehabilitering.

Var med i Hjärnfondens upprop för en bättre strokerehabilitering och SMSa AGERA till 72901!

 

 

 

 

Dela sidan

Engagera dig redan idag