Äldre par sitter i en soffa

Testamente – en viktig sak för de du bryr dig om

Välkommen till en informationskväll där du får lära dig allt om testamente och framtidsfullmakt. Ewa-Maria van der Kwast från Familjens Jurist är på plats och kommer guida oss igenom hur man praktiskt går tillväga och svara på frågor.
Vi bjuder på dryck med tilltugg. Boka vinterns viktigaste kväll!

Behöver man skriva testamente? Det beror på. Om det inte finns något testamente så gäller de allmänna arvslagarna. Men ha du speciella önskemål om till exempel fördelning av vissa minnessaker, smycken eller möbler eller vill öronmärka tillgångar till forskning och bekämpande av en viss sjukdom eller om du vet att någon som ärver behöver vissa föreskrifter. Då behövs ett testamente.

Att planera för att skriva testamente kan kännas både jobbigt och svårt, men det finns många fördelar med att skriva ett testamente. Hjärnfonden och Familjens Jurist reder ut vad du ska tänka på.

När: Torsdag 14 november 2019 kl 17.00-18.30
Var: Tändstickspalatset, Västra trädgårdsgatan 15, Stockholm
Pris: Fri entré, begränsat antal platser. Dryck och tilltugg ingår.
Boka plats senast 7/11: eva.lagercrantz@hjarnfonden.se
Arrangör: Hjärnfonden

Hjärnfonden är den enda organisation som stödjer forskning på hela hjärnas område. Genom insamlade medel kan forskare varje år söka forskningsbidrag eller postdoktorala stipendier hos Hjärnfonden. Antalet beviljade forskningsprojekt och stipendier baseras på summan av de insamlade medlen och Vetenskapliga nämndens kvalitetskrav och godkännande. Vetenskapliga nämnden som består av 23 av landets främsta neurovetenskapliga experter garanterar att din gåva går till projekt med hög kvalitet.

En testamentesgåva till hjärnforskningen är en gåva till dem som kommer efter oss.

Dela sidan

Engagera dig redan idag