Hjärnfondens vision är att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan.  Vi driver svensk hjärnforskning framåt, engagerar oss i de drabbades diagnoser och sprider kunskap om hjärnan.

Varje år delar Hjärnfonden ut forskningsbidrag  i antingen ett eller två år till etablerade forskare inom neurovetenskap vid svenska universitet och stipendier till forskare som nyligen avlagt doktorsexamen.  Den här forskningen har fått  pengar de senaste åren.

16 miljoner till hjärnforskningen

Tusen tack Svenska Postkodlotteriet och alla lottköpare för fantastiska 16 miljoner kronor! Pengar som kommer att göra stor nytta för personer som drabbats av hjärnans sjukdomar, funktionsnedsättningar eller skador.#postkodeffekten

Alzheimer är en mardröm för oss alla

Det går knappt att föreställa sig något värre än Alzheimers sjukdom. Framförallt för att den slår skoningslöst mot både den som drabbas och de anhöriga. Professor Per Hammarström tror att Alzheimergåtan går att lösa, men det behövs mer hjärnforskning. Läs om hans forskning här .

 

Diagnoser

Hjärnans dag 2020-SLUTSÅLT

SLUTSÅLT! Den 17 mars 2020 är det åter dags för Hjärnans dag i Stockholm. SLUTSÅLT

Se programmet här

Senaste från Instagram

Egna insamlingar

Beans and Brains

David & Dittes kaffe ”Beans and Brains” är framtaget till förmån för Hjärnfonden. De donerar 10 kr per kilo kaffe du köper. Det borde få kaffet att smaka extra bra. Stöd deras insamling här.

Hope for Epilepsy

Visste ni att av 50 miljoner människor så finns det ca 81 000 personer bara i Sverige som lever med Epilepsi. Vi önskar att uppmärksamma, informera och bidra till mer kunskap kring Epilepsi och genom att bidra med pengar till forskningen hoppas vi öka kunskapen för att i sin tur öka livskvaliteten för alla som lever med Epilepsi. Stöd vår insamling här 

 

Engagera dig redan idag