Skapad av:
Emma Gustafsson
Samlar in till:
MS
Multipel skleros (MS) är en kronisk sjukdom som drabbar framför allt yngre personer och kvinnor i åldern 20 till 40 år. I Sverige lever omkring 19 000 personer med MS. MS är en sjukdom i det centrala nervsystemet, det vill säga hjärnan och ryggmärgen. Om man har MS uppstår inflammationer och ärr på nervtrådarna och det gör att impulser inte kommer fram som de ska vilket kan leda till kvarstående funktionsnedsättning. Det finns än ingen behandling som botar sjukdomen, men läkemedel kan bromsa sjukdomsförloppet.
Jag tycket att MS är en sjukdom som borde få mer uppmärksamhet och att sprida mer kunskap om vad denna sjukdom har för inverkan på drabbade. När min mamma berättade att hon hade MS förstod jag inte vad det var för sjukdom för Multipel Skleros var inget man hörde i vardagen. och för varje dag jag ser hur påverkad hon blir utav denna sjukdom vill jag försöka hjälpa henne och fler personer med MS genom att bidra till att hitta ett botemedel.
Om 365 personer skänker 10 kronor var är vi uppe i hela 3650 kronor på ett år! Varje liten del som kan föra forskningen vidare räknas!
Ge en gåva
0 kr
0%
0 Dagar kvar

Senaste aktivitet

  • Emelie Bäckelin Hjärnfonden
    Hej Emma! Jag ser att din insamling hos oss tar slut idag, men att inga gåvor har kommit in till den. Det är inte för sent, du kan enkelt förlänga datumen för din insamling om du vill. Var det något med insamlingen som du upplevde extra krångligt? MS behöver, precis som du skriver, uppmärksammas. Så jag tycker att du ska försöka starta igång insamlingen igen och hejja på vänner och familj att hjälpa dig komma upp i ditt mål! Lycka till och tveka inte att höra av dig om du har några frågor.
    Vänliga hälsningar, Emelie på Hjärnfonden
    info@insamling-till-hjarnfonden.se