Hjärnsteget oktober 2022 – ett virtuellt lopp för Hjärnfonden

Den 7 – 16 oktober hålls Hjärnsteget igen. Promenera eller jogga tillsammans med en vän, ta med mamma ut på en sväng eller dra ihop kollegorna och håll picknick efteråt.

Anmäl dig här

Du kan välja att anmäla dig till ett lopp i taget eller till en serie på fyra lopp. Spring, gå, eller rulla någon av sträckorna 3 km, 5 km, 7 km, 10 km eller 21 km. Välj fritt bland sträckorna från lopp till lopp.

Ladda ner appen RaceOne kostnadsfritt

      


Anmälningsavgift för ett lopp

  • 249 kr ink medalj*
  • 479 kr ink medalj och Hjärnstegets t-shirt i funktionsmaterial**

 

Anmälningsavgift för fyra lopp

Vill du utmana dig själv till en långsiktig hälsosatsning så har du möjligheten att köpa alla fyra loppen till ett specialpris.

  • 799 kr ink medalj*
  • 999 kr ink medalj och Hjärnfondens t-shirt i funktionsmaterial**

Du får din medalj och t-shirt hemskickad, vi skickar ut dem löpande så ju tidigare du anmäler dig ju fortare får du ditt paket.

Vid anmälan till hela serien erhålls en loppkod som du använder vid alla fyra loppen. Anmälan till kommande lopp öppnas efter att innevarande lopp avslutats.

Anmälan är öppen fram till och med 17 oktober kl 23:00.


Här är datumen för de tre efterföljande loppen

Höst: 7 – 16 oktober 2022
Vinter: 6 – 15 januari 2023
Vår: 31 mars – 9 april 2023
Sommar: 9 – 18 juni 2023

Så här går det till

Starta ditt lopp i RaceOne-appen för en förhöjd loppupplevelse. Alternativt ladda upp ditt resultat manuellt i efterhand om du använt GPS-klocka eller annan träningsapp.  Registrering av ditt resultat skall ske senast 23:59 på söndagen den 16 oktober.

Överskottet går till Hjärnfondens arbete med att stödja forskning och information om hjärnan.

 

Prova att driva en egen insamling!

En egen insamling är ett sätt för dig att samla in ytterligare pengar till forskningen om hjärnan. Det är enkelt, roligt och gratis, så låt familj och vänner stötta din insamling.

Bocka i rutan att du vill ha en insamling när du köper din biljett!

Inspireras av andra fina och viktiga insamlingar här: https://insamling.hjarnfonden.se/

 

Migrän

Under Hjärnsteget i oktober 2022 väljer vi att uppmärksamma diagnosen migrän. Migrän kännetecknas av kraftigt pulserande huvudvärk som kommer i attacker. Det är en av våra vanligaste folksjukdomar och drabbar över 1 miljon svenskar är drabbade! En viss slags extrem huvudvärk kallas Hortons huvudvärk. Den ger mycket svåra och smärtsamma attacker och inget botemedel finns. Mer forskning behövs.

 

Gå med i Hjärnstegets Facebook-grupp för att känna gemenskap och pepp med andra deltagare.

 

 

*Medaljen är framställd av trä med lasergravyr som är en miljövänlig märkmetod. Vid gravering används inga kemikalier. Produceras av en lokal leverantör

**T-shirt med Sustainable Choice-märkning, 100% polyester gjord av återvunna PET-flaskor. Sustainable Choice är plagg producerade i hållbara material och med minsta möjliga miljöpåverkan – från fiberframställning till färdig produkt.