Hjärnsteget juni 2023 – ett virtuellt lopp för Hjärnfonden

9 juni – 18 juni hålls Hjärnsteget för tredje gången i år. Promenera eller jogga tillsammans med en vän, ta med hunden ut på en sväng eller dra ihop kollegorna på en motionsrunda och ha en picknick efteråt. All rörelse är bra.

Anmäl dig här

Spring, gå, eller rulla någon av sträckorna 3 km, 5 km, 7 km, 10 km eller 21 km. Du väljer fritt bland sträckorna och delta varifrån du vill.

Ladda ner appen RaceOne kostnadsfritt

      


Anmälningsavgift för ett lopp

  • 249 kr ink medalj*
  • 479 kr ink medalj och Hjärnstegets t-shirt i funktionsmaterial**

 
Du får din medalj och t-shirt hemskickad, vi skickar ut dem löpande så ju tidigare du anmäler dig desto fortare får du din leverans.

Vid anmälan till hela serien erhålls en loppkod som du använder i appen. Anmälan till kommande lopp öppnas efter att innevarande lopp avslutats.

Anmälan är öppen fram till och med 18 juni kl 23:00.


Här är datumen för 2023 års lopp

Sommar: 9 – 18 juni 2023
Höst: 13 – 22 oktober 2023

Så här går det till

Starta ditt lopp i RaceOne-appen för en förhöjd loppupplevelse. Alternativt ladda upp ditt resultat manuellt i efterhand om du använt GPS-klocka eller annan träningsapp. Registrering av ditt resultat skall ske senast 23:59 på söndagen den 18 juni.

Överskottet går till Hjärnfondens arbete med att stödja forskning och information om hjärnan.

Prova att driva en egen insamling!

En egen insamling är ett sätt för dig att samla in ytterligare pengar till forskningen om hjärnan. Det är enkelt, roligt och gratis, så låt familj och vänner stötta din insamling.

Bocka i rutan att du vill ha en insamling när du köper din biljett!

Inspireras av andra fina och viktiga insamlingar här: https://insamling.hjarnfonden.se/

MS

Dina framsteg blir framsteg för forskningen. Inför Hjärnsteget juni 2023 väljer vi att uppmärksamma diagnosen MS som är en förkortning av Multipel Skleros.

MS är en är en kronisk inflammatorisk sjukdom i det centrala nervsystemet, det vill säga hjärnan och ryggmärgen. Det finns inga behandlingar som botar MS idag, men det finns ett antal läkemedel som bromsar sjukdomens utveckling.

Under de senaste åren har läkemedel utvecklats som bromsar inflammationsprocesserna i centrala nervsystemet och en hel serie nya mer effektiva behandlingar är under utprövning. De gör att funktionsnedsättningar kopplade till sjukdomen inte förvärras och förhoppningen är att behandlingen i större utsträckning ska kunna skräddarsys för varje patient.

 
Gå med i Hjärnstegets Facebook-grupp för att känna gemenskap och pepp med andra deltagare.

 

 

*Medaljen är framställd av trä med lasergravyr som är en miljövänlig märkmetod. Vid gravering används inga kemikalier. Produceras av en lokal leverantör.

**T-shirt med Sustainable Choice-märkning, 100% polyester gjord av återvunna PET-flaskor. Sustainable Choice är plagg producerade i hållbara material och med minsta möjliga miljöpåverkan – från fiberframställning till färdig produkt.