Rehabilitering

Strokedagen

Publicerad: 2017-05-09

Idag är strokedagen och det vill vi uppmärksamma. Stroke är ett samlingsnamn på de symptom som uppstår när hjärnans nervvävnad skadas på grund av hämmad syretillförsel. Syrebristen uppkommer när en blodpropp har bildats i något av hjärnans blodkärl, hjärninfarkt. Stroke kan även uppstå när ett blodkärl brister inne i hjärnan eller på hjärnans yta, hjärnblödning.


Att få en stroke när man är 40

Kategori: Stroke
Publicerad: 2017-05-09

För Camilla Langell förändrades livet drastiskt när hon fick en stroke vid 40 års ålder. Här berättar hon om vägen tillbaka och varför det är så viktigt med rehab.


På ett ögonblick förändrades livet för alltid

Kategori: Nyheter
Publicerad: 2016-11-10

När Carrie Nilsson-Wojens drabbades av en stroke förändrades livet för alltid och hon är nu rullstolsburen och har afasi. Till en början var det mycket som var svårt men idag bor hon hemma med hjälp av hemtjänst och lever ett aktivt liv.


4 av 10 strokedrabbade får inte tillräcklig rehabilitering – Hjärnfonden kräver kraftfullare insatser på eftervård

Kategori: Nyheter
Publicerad: 2016-11-21

Ett år efter insjuknandet anser 4 av 10 strokedrabbade att de inte har fått tillräckligt med rehabilitering. Det visar Riksstrokes senaste årsuppföljning som Hjärnfonden har granskat. Var sjätte person har sådana svåra funktionsnedsättningar att de är beroende av hjälp från andra personer. Men utbudet av rehabiliteringsinsatser varierar beroende på var i landet du bor


Månadens forskare – Margit Alt Murphy

Kategori: Okategoriserade
Publicerad: 2015-05-19

Margit Alt Murphy är fysioterapeuten som ville få en djupare förståelse för hur strokepatienter kan få tillbaka sin rörelseförmåga. Idag forskar hon inom strokerehabilitering och för stipendiet hon fått av Hjärnfonden 2015 kommer hon att åka till Kanada och studera kroppars rörelser med höghastighetskameror.