Kvinna i gul jacka ler mot kameran. Hon står i gatumiljö.

Kungamamman Annsophie – en förkämpe för barns rättigheter

Hjärnfonden vill rikta ett stort och varmt tack till AnnSophie Forsell och övriga aktiva i föreningen Kung Över Livet som gjort ett enormt arbete för att samla in pengar till forskning och sprida kunskap och engagemang för NPF-frågor. De har samlat in otroliga 500 000 kronor till Hjärnfonden sedan starten 2012.

AnnSophie är en riktig förkämpe för barn och ungas rättigheter, och har tillsammans med de andra mammorna i föreningen Kung Över Livet genomfört två insamlingsgalor för att stödja forskningen. De har också skapat opinion genom debattartiklar, namninsamlingar, medverkan i media och möten med politiker.

Hon kämpade för att sönerna skulle få hjälp

Engagemanget har sitt ursprung i hennes söners kamp för att må bra. Båda sönerna har neuropsykiatriska funktionshinder (NPF) som har gjort vardagen svår. Känslan av att inte passa in har lett till depressioner, och det har i långa perioder varit en kamp att få dem att må bättre och att vilja gå till skolan.

Just situationen i skolan är en hjärtefråga för AnnSophie Forsell, som menar att det finns alldeles för lite kunskap om NPF i skolvärlden.

— Väldigt många barn får inte den anpassning som krävs för att de ska klara av skolan och det leder till en känsla av misslyckande som de bär med sig in i vuxenlivet.

Idag är hennes söner unga vuxna som mår bra och har hittat en plats i tillvaron som de trivs med.

Dela sidan

Engagera dig redan idag