Hjärnfonden
Ett äldre par som åker i en gammal bil. Solen skiner.

Ge en minnesgåva

En minnesgåva är ett fint sätt att hedra minnet av någon som stått dig nära. Din gåva tar den livsviktiga hjärnforskningen mot nya genombrott och ett samhälle där alla hjärnor når sin fulla potential, fria från sjukdomar.

Vem vill du hedra?

Sök efter personen genom att fylla i namnet, så skickar vi minnesbladet direkt till begravningsbyrån.

Den avlidnes namn

Den avlidnes namn

Skriv en hälsning och ditt/era namn*

0/9 rader

Din minneshälsning

preview

Till minne av

har Hjärnfonden tacksamt mottagit

en gåva till forskning om hjärnan

Hjärnfonden

Frågor och svar om Minnesgåva

Skatteavdrag för gåvor

Foto på läkare som pekar på skiktröntgenbilder av en persons hjärna.

Så används din minnesgåva

Minnesgåvan finns kvar när blommor och kransar torkat ut. Den hjälper Hjärnfonden att driva forskningen framåt, mot ökad kunskap och fler genombrott på hjärnans och nervsystemets område. För att fler ska kunna leva mer och längre. Läs mer här om hur din gåva används

Läs mer

Hedra minnet av en nära med en minnesgåva

Att skicka en minnesgåva vid en begravning är ett sätt att hedra och visa respekt för den avlidne och stödja de närstående i deras sorg.
Minnesgåvan finns kvar när blommor och kransar torkat ut. Den hjälper Hjärnfonden att driva forskningen framåt, mot ökad kunskap och fler genombrott på hjärnans och nervsystemets område. För att fler ska kunna leva mer och längre.
Genom att göra en minnesgåva visar man omtanke och deltagande på ett praktiskt sätt som kan ge tröst och stöd till de anhöriga. Minnesgåvan hedrar den avlidnes minne på ett meningsfullt sätt även efter begravningen.

Så fungerar det

Minnesblad

  • Gå in på Ge en minnesgåva.
  • Fyll i den avlidnes namn.
  • Skriv en hälsning på minnesbladet. Du får mer inspiration till hur du kan formulera dig under nästa sektion. Du kan också läsa mer här om hur du formulerar ett fint minnesord eller minnestext. Du går också bra att använda en strof ur en dikt eller psalm i minnesbladet.
  • Bläddra för exempel på hälsningar under rutan där du fyller i din hälsning. Glöm inte att ange era ditt/era namn längst ner.
  • Välj ett motiv till ditt minnesbladd.

Gåvobelopp

  • När du klickar på “Välj gåvobelopp” får du först se ditt minnesblad och godkänna att allt ser rätt ut.
  • Därefter väljer du först gåvobelopp, sedan ändamål. Klicka på “Välj diagnos”, så får du upp en lista på diagnoser.

Kontaktuppgifter

  • För att ge dig möjlighet till skattereduktion på gåvor samt för att kunna skicka bekräftelsemejl ber vi dig att fylla i dina kontaktuppgifter.

Betalsätt

  • Välj om du vill betala via Swish, kreditkort eller inbetalningskort.

Minnesbladet med minnesord skickas till begravningsbyrån.

Text till ditt minnesblad

När någon har gått bort vill man gärna formulera en text som uttrycker sorg, saknad och fina minnen av personen. Det viktigaste när du komponerar ihop ditt minnesord är att det känns rätt för dig. Hur personlig du är i din hälsning beror på vilken relation du hade till den som gått bort.

Här kan du läsa mer om hur du formulerar ett fint minnesord eller minnestext. Vill du läsa en dikt eller sjunga en speciell psalm under ceremonin kanske du vill använda en strof i minnesbladet.

shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta