Aktuellt

Lise-Lott och hennes storasyster Linda

Det är för sent för Linda, men inte för oss andra

Publicerad: 2020-10-14

Linda var bara 62 år när hon fick diagnosen Alzheimers sjukdom. Då hade hennes man redan gått bort på grund av en hjärntumör. En hel familj har behövt lida ofattbart mycket på grund av hjärnans sjukdomar. Det skrämmande är att alla kan drabbas, därför behövs det ett genombrott. Läs Lindas lillasysters berättelse och hennes vädjan om stöd till hjärnforskningen.

Läs mer
Jonas Kolsmyr

World Menthal Health Day den 10 oktober

Kategori: Psykisk ohälsa
Publicerad: 2020-10-01

Den 10 oktober är World Mental Health Day. I samband med det samlar vi in pengar till forskning om psykisk ohälsa, för att vi ska få mer kunskap och bättre behandlingar. Det finns ett väldigt stort behov av forskning inom området psykisk ohälsa.

Läs mer
Smycke och smyckesask från Caroline Svebom.

Caroline Svedbom – Jag vill inspirera alla att följa sin dröm

Kategori: Psykisk ohälsa
Publicerad: 2020-10-01

Ända sedan barndomen har Caroline Svedbom, kämpat med känslor av att inte räcka till. Därför brann hon extra för uppdraget att designa smycken till Emma Örtlund och Glada Hudik-teatern då de hösten 2019 gick catwalk i New York. Inför premiären av filmen om det hyllade projektet lanserade hon smycken där 100 kr per sålt smycke går till Hjärnfonden.

Läs mer
Ola Westergren omgiven av sin familj

När någon blir sjuk i Alzheimer drabbas flera generationer

Publicerad: 2020-09-14

Johanna Westergren var bara 54 år när hennes man insjuknade i Alzheimer – och privatekonomin, det sociala livet och alla framtidsdrömmar slogs i spillror. Här kan du läsa hennes berättelse om en av våra allra värsta anhörigsjukdomar. Den visar tydligt varför hjärnforskningen behöver ditt stöd.

Läs mer

Engagera dig redan idag