Aktuellt

Anhöriga spelar stor roll för den som drabbats av en stroke

Hjärnforskningen måste få rätt förutsättningar

Kategori: Stroke
Publicerad: 2021-05-10

Professor Katharina Stibrant Sunnerhagen har arbetat med stroke som både läkare och forskare i över 30 år. Förutom att hon leder en stor forskargrupp är hon också WHO:s expert på strokerehabilitering. När hon säger att hjärnforskningen behöver bättre resurser finns det alltså skäl att lyssna.

Läs mer
Barn springer till förmån för Barnhjärnfonden och hjärnforskningen.

Barn springer för forskningen om barnhjärnan

Publicerad: 2021-05-06

Den 7 maj kommer skolelever från 415 grundskolor i Sverige springa Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet. Det är ett motions- och välgörenhetslopp till förmån för Barnhjärnfonden och hjärnforskningen. Varje år drabbas tusentals svenska barn av någon form av hjärnsjukdom eller hjärnskada, ibland så svåra att livet inte går att rädda. Idag vet vi för lite om barnhjärnan och det behövs mer forskning och kunskap.

Läs mer
Äldre mor och hennes vuxna dotter ser på varandra

Vad är en framtidsfullmakt?

Kategori: Testamente
Publicerad: 2021-04-28

En framtidsfullmakt är en fullmakt som du kan ge till en annan person i förebyggande syfte. Genom att skriva en framtidsfullmakt utser du en person som kan ta hand om dina personliga och ekonomiska intressen om du blir sjuk eller av annan anledning inte längre kan fatta egna beslut.

Läs mer
Kille ligger i soffan och streamar film på sin telefon

8 tips för att stressa lagom

Kategori: Företag
Publicerad: 2021-04-19

Oavsett om du jobbar hemifrån, på kontor eller i annan miljö är det oundvikligt att det blir stressiga perioder då och då. Men med rätt förberedelse och kunskap ser du till att minska den negativa effekten som stress kan innebära för den psykiska hälsan – på lång sikt.

Läs mer

Engagera dig redan idag