Aktuellt

Ändrade öppettider

Kategori: Öppettider
Publicerad: 2021-06-16

Vi har ändrade öppettider under midsommarveckan: Onsdag 23/6:  Stängt pga utbildning. Torsdag 24/6 och 25/6 midsommarstängt. På måndag den 28/6 återkommer vi till alla som hört av sig på telefon. Du kan skicka mejl till givarservice@hjarnfonden.se, vi svarar på måndag den 28/6. Trevlig helg! Du kan ge din gåva här

Läs mer
Äldrte man sitter i rullstol och kramar om sitt barnbarn

Kan ALS-gåtan lösas i Umeå?

Kategori: ALS, Företag
Publicerad: 2021-06-15

Sverige är ett av de ledande länderna i kampen mot ALS. Professor Peter Andersen och hans forskargrupp i Umeå är en viktig anledning till det. Här berättar han om att det finns hopp – och varför hjärnforskningen behöver ditt fortsatta stöd.

Läs mer
Peter Thelin, Hjärnfondens styrelseordförande

Du är viktig för hjärnforskningen

Kategori: Hjärnforskning
Publicerad: 2021-06-15

För oss på Hjärnfonden är det här en högtidlig del av året – det är nu vi beslutar vilken svensk hjärnforskning som ska få ekonomiskt stöd. Totalt kommer vi att dela ut strax över 105 miljoner kronor. Det är ett avgörande tillskott, eftersom hjärnforskningen lider av stor brist på resurser. Här nedanför tackar vår ordförande, Peter Thelin, för ditt stöd och berättar mer om hur stor skillnad varje gåva gör.

Läs mer
Ett äldre pr står ute och mannen håller om kvinnan

Nytt läkemedel mot Alzheimer har godkänts

Publicerad: 2021-06-08

På måndagen godkände den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för första gången ett läkemedel som bromsar Alzheimers sjukdom.  Aduhelm, som det nya medlet heter, är en antikropp, aducanumab, som reducerar mängden av de giftiga amyloida plack som ansamlas i hjärnan hos den som har Alzheimer.

Läs mer

Framgångsrik MS-forskning

Publicerad: 2021-06-01

Forskningen om multipel skleros (MS) har gjort stora framsteg under de senaste decennierna. Det finns nu effektiva läkemedel som bromsar sjukdomen och kan dämpa skov. Men det finns fortfarande många obesvarade frågor om sjukdomen. Tomas Olsson är professor på Karolinska Institutet och har forskat om MS i många år.

Läs mer

Engagera dig redan idag