Hjärnfonden
Ge en gåva

Vad är stress?

Stressrelaterad ohälsa är ett vitt begrepp som omfattar flera stressdiagnoser inklusive utmattningssyndrom och akut stressreaktion.
En äldre dam kollar rakt in i kameran.

Vad är ALS?

ALS, amyotrofisk lateral skleros, är namnet för en grupp neurodegenerativa sjukdomar där nervceller i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen dör. De flesta som får ALS insjuknar mellan 45–75 års ålder.

Alzheimers sjukdom

Alzheimers sjukdom är den vanligaste demenssjukdomen och utgör mellan 60 och 70 procent av alla fall. Vid Alzheimers sjukdom förtvinar nervcellerna i hjärnan, speciellt i regioner där minnet sitter.

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) är ett samlingsnamn för olika tillstånd som påverkar hur hjärnan och nervsystemet fungerar och hanterar information - vilket kan leda till olika kognitiva och sociala svårigheter.
Man håller om kvinna som drabbats av stroke

Stroke

Var 20:e minut får någon i Sverige en stroke, cirka 25 000 personer drabbas varje år. En stroke är en blödning eller en propp i hjärnan och måste behandlas omgående, tiden är en extremt viktig faktor. Visste du att stroke är den vanligaste orsaken till fysiska handikapp hos vuxna och den tredje vanligaste dödsorsaken i Sverige?

Ge en gåva till en specifik diagnos

shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta