Träningsprogram inför Hjärnsteget

Här kan du ladda ner två olika träningsprogram inför ditt lopp. Från 0 till 5 kilometer och Vässa formen inför milen.

Ladda ner träningsprogram

Vad är Migrän?

Migrän är en av våra vanligaste folksjukdomar och drabbar över 1 miljon svenskar. Den kraftigt pulserande huvudvärken kommer i attacker och många lider svårt. En extrem variant av migrän kallas Hortons huvudvärk och forskarna kämpar med att ta reda på vad som händer i hjärnan.

Läs mer

Hortons huvudvärk – en bortglömd sjukdom

Hortons huvudvärk är en extremt plågsam form av huvudvärk som kommer i attacker. Smärtan är oerhört intensiv och värre än den man upplever vid njursten eller förlossning. Det finns inget botemedel och vad som orsakar Hortons huvudvärk är okänt.

Läs mer

Frågor & svar om Hjärnsteget

Här finns svar på de vanligaste frågorna vi brukar få om Hjärnsteget – Hjärnfondens virtuella lopp.  Om du inte hittar svaret på din fråga här är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post till hjarnsteget@hjarnfonden.se.

Läs mer

Därför springer hon Hjärnsteget

Dzenita Jenny Mehovic är en av alla som kommer att springa Hjärnsteget nu i september. Att kunna bidra till forskningen om Alzheimer och samtidigt uppmana till fysisk aktivitet är viktigt för henne.

Läs mer

Därför mår vi bra av motion

Varför har motion så stor påverkan och vad händer egentligen i huvudet när vi rör på resten av kroppen? I den här filmen om hjärnan berättar Yvonne Forsell, psykiatriker och professor vid Karolinska Institutet, om hur vi kan maximera motionens effekt på hjärnan.

Se & läs mer

Vänner i vått och torrt

I sol, regn, rusk eller snö ses vi, det spelar ingen roll. Lördagsträningen är helig. Vi är ett härligt gäng kompisar som ses samma tid, samma plats varje vecka. Och den här gången tränade vi för hjärnforskningen!

Läs mer