Träningsprogram inför Hjärnsteget

Här kan du ladda ner två olika träningsprogram inför ditt lopp. Från 0 till 5 kilometer och Vässa formen inför milen.

Ladda ner träningsprogram

Hjärnforskaren som vill knäcka ALS-gåtan

Den som drabbas av ALS blir sakta mer och mer förlamad – tills andningen slutar att fungera. Idag finns tyvärr inget sätt att stoppa denna hemska sjukdom. Här berättar läkaren och hjärnforskaren Caroline Ingre om varför det finns hopp.

Läs mer

Vad är ALS?

Varje år insjuknar 220 personer i Sverige i ALS. Musklerna försvagas allt mer och till slut påverkas även andningen. Det finns ingen botande behandling men tidigt insatt bromsmedicin kan förlänga överlevnadstiden med 25-30 procent. Mer forskning behövs. Läs mer om ALS här.

Läs mer

Frågor & svar om Hjärnsteget

Här finns svar på de vanligaste frågorna vi brukar få om Hjärnsteget – Hjärnfondens virtuella lopp.  Om du inte hittar svaret på din fråga här är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post till hjarnsteget@hjarnfonden.se.

Läs mer

Därför springer hon Hjärnsteget

Dzenita Jenny Mehovic är en av alla som kommer att springa Hjärnsteget nu i september. Att kunna bidra till forskningen om Alzheimer och samtidigt uppmana till fysisk aktivitet är viktigt för henne.

Läs mer

Därför mår vi bra av motion

Varför har motion så stor påverkan och vad händer egentligen i huvudet när vi rör på resten av kroppen? I den här filmen om hjärnan berättar Yvonne Forsell, psykiatriker och professor vid Karolinska Institutet, om hur vi kan maximera motionens effekt på hjärnan.

Se & läs mer

Vänner i vått och torrt

I sol, regn, rusk eller snö ses vi, det spelar ingen roll. Lördagsträningen är helig. Vi är ett härligt gäng kompisar som ses samma tid, samma plats varje vecka. Och den här gången tränade vi för hjärnforskningen!

Läs mer

Ge en gåva till en specifik diagnos