Hjärnfonden
Ge en gåva

Framåt! För hjärnans bästa, för allas skull

Hjärnfonden arbetar för ett samhälle där alla hjärnor når sin fulla potential, fria från sjukdomar.

Vi vet att förändring i det stora börjar med att ge varje människa rätt förutsättningar. Att varje människa, varje hjärna, får plats. När vi lägger kraft bakom forskning, sprider kunskap och bryter stigman förändrar vi livet för fler.

Sedan vår start 1994 har vi delat ut nästan en miljard kronor till svensk hjärnforskning och vi har inga planer på att sakta ner. Tvärtom. Vi kommer fortsätta att driva framåt.

Det finns mycket mer att utforska och det behövs mer pengar till forskningen, det är så vi kan förändra livet för ännu fler människor. Att hela tiden söka nya svar på frågorna om människans viktigaste organ. Att ifrågasätta gamla idéer och komma med nya lösningar. Att belysa, informera och höja rösten för de drabbade.

Vi driver utvecklingen till ett samhälle där alla ser till hjärnans bästa. Där olikheter värderas, och uppskattas. Där fler kan leva mer och längre.


Nytt Utseende

För att skapa bättre förutsättningar att engagera sig och samla in mer pengar till den livsviktiga hjärnforskningen, har vi, för första gången på nästan 30 år, tagit fram en ny design.

Vår nya design består av en ny logotyp med en ny symbol, nya färger, två nya typsnitt, ett nytt bild-och illustrationsmanér. Designen ska vara lätt att känna igen och praktisk att använda för alla som vill engagera sig i våra frågor.

Designen är ett verktyg för att nå ut med våra budskap och bidra till att kännedomen om hjärnan ökar, att engagemanget kan växa så att vi kan bidra med mer pengar till svensk hjärnforskning.

Designen är byggd för att tilltala både det logiska och det kreativa tänkandet. Vi vill att den ska både inspirera och visa hur gränslös hjärnans kraft faktiskt är. Ett visuellt uttryck lika dynamisk som allas våra hjärnor.

shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta