Hjärnfonden
Ge en gåva

Gratulerar till hedersdoktorsutnämnelsen, Bertil Hållsten!

Vi vill passa på att gratulera Bertil Hållsten, ekonomie doktor i finansteori vid Handelshögskolan och senare professor i ekonomi vid Skogshögskolan, som nyligen utsetts till medicine hedersdoktor vid Karolinska Institutet. Bertil Hållsten har under lång tid varit en av Hjärnfondens mest engagerade donatorer med ett stort genuint intresse för hjärnan och dess sjukdomar.

Bertil Hållsten har under stor del av sitt liv sysslat med kapitalförvaltning med inriktning på innovativa bolag inom läkemedelsutveckling och bioteknik. Parallellt med detta arbete har han med tiden blivit allt mer intresserad av nervsystemet och hjärnan. År 2003 grundades Hållstens Forskningsstiftelse med syfte att stödja forskning inom det medicinska området. Stiftelsen har sedan dess lämnat stora bidrag till svensk medicinsk forskning inom neurobiologins område, främst genom Hjärnfondens verksamhet.

Karolinska Institutet utser varje år hedersdoktorer, för viktiga vetenskapliga insatser, särskilda insatser för universitetet eller betydelsefulla insatser för mänskligheten. I år var alltså Bertil Hållsten en av de fyra hedersdoktorerna som promoverades i Stockholms stadshus den 22 maj.

shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta