Hjärnfonden
Ge en gåva

Livet sitter i hjärnan – en av Lennart Nilssons sista produktioner

Lennart Nilsson, den världsberömda fotografen, avled i helgen. Lennart Nilsson var en pionjär inom medicinsk fotografi. En av hans allra sista konstnärliga fotouppdrag var för Hjärnfonden.

I filmserien Livet sitter i hjärnan där några av Sveriges främsta forskare och läkare berättar om hjärnans svindlande kapacitet, dess sjukdomar och mysterier, kan man se Lennart Nilssons unika bilder på hjärnans celler och nervtrådar. Filmen skildrar svensk hjärnforskning, resultat och framtidsvisioner. Lennart Nilsson kunde som ingen annan visualisera medicinsk forskning. I filmen rör han sig i nya miljöer när han bland annat gestaltar hjärnans nervbanor.

-Vi är mycket tacksamma över att Lennart Nilsson var så engagerad i det här projektet och att vi fick möjlighet att använda hans unika bilder till att hjälpa oss förstå den mest komplexa struktur vi känner till.
Med hjälp av hans bilder kan vi skapa en ökad förståelse för hur nervcellerna kommunicerar i hjärnan, säger Anna Hemlin, generalsekreterare för Hjärnfonden.

Filmen som är producerad av Mikael Agaton finns att ladda ned här

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta