Hjärnfonden
Ge en gåva

Postkodlotteriet ger 15 miljoner till hjärnforskningen

Vid Svenska Postkodlotteriets årliga förmånstagarfest den 6 mars tilldelades Hjärnfonden 15 miljoner kronor. Totalt delade Postkodlotteriet ut 1.1 miljarder kronor till 53 ideella organisationer, ett initiativ som bygger på övertygelsen om att ett starkt civilsamhälle är en förutsättning för en bättre värld.

– Vi är mycket glada för samarbetet med Svenska Postkodlotteriet. Stödet betyder mycket och är ett viktigt bidrag för att driva svensk hjärnforskning framåt. Med mer forskningspengar kan vi hitta bättre botemedel och behandlingar så vi kan rädda fler liv, öka livskvalitén och ge fler friska år till många fler, säger Anna Hemlin, generalsekreterare Hjärnfonden

Det är överskottet från försäljningen av lotteriets produkter 2016 som delas ut till den ideella sektorn. Bland de organisationer som får dela på överskottet finns välkända organisationer som arbetar för att göra skillnad för människor, djur och miljö. Postkodlotteriet ger också extra bidrag för specialprojekt. Hjärnfonden fick tillsammans med Friends sex miljoner kronor för att öka kunskapen om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som adhd, autism och Aspergers syndrom, bland elever, föräldrar och skolpersonal för att skapa en mer tolerant och trygg skolmiljö.

– Med extra projektstöd kan vi fortsätta det viktiga arbetet att öka kunskapen om att barn med npf-diagnoser som adhd, autism eller Aspergers syndrom behöver extra stöd och förståelse i skolan, så att fler kan fullfölja sina studier och nå sin fulla potential. Med Friends långa erfarenhet av att förebygga mobbing och vår expertiskunskap om npf räknar vi med att göra skillnad, säger Anna Hemlin

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta