Hjärnfonden
Ge en gåva

Du är med och stödjer livsviktig hjärnforskning

Jag heter Peter Thelin och är ordförande i Hjärnfondens styrelse. Så här års är detta jobb extra hoppingivande – nu i juni delar vi nämligen ut hela 42 miljoner kronor i forskningsstöd. Tack vare din och andra givares generositet kan Sveriges bästa hjärnforskare göra nya viktiga insatser. Du har nu varit med och bidragit till […]

PeterThelinMindreJag heter Peter Thelin och är ordförande i Hjärnfondens styrelse. Så här års är detta jobb extra hoppingivande – nu i juni delar vi nämligen ut hela 42 miljoner kronor i forskningsstöd. Tack vare din och andra givares generositet kan Sveriges bästa hjärnforskare göra nya viktiga insatser.

Du har nu varit med och bidragit till en av våra största utbetalningar någonsin. På så sätt kommer vi närmare att bota eller behandla bland annat Alzheimers sjukdom, stroke, ALS och psykisk ohälsa. Diagnoser som drabbar hundratusentals svenskar och deras anhöriga.

Jag har själv upplevt smärtan i att se en älskad drabbas – när min egen mamma långsamt försvann i Alzheimers sjukdom. Maktlös kunde jag bara stå vid sidan av, eftersom det inte finns något botemedel.

Det tragiska är just att varje diagnos innebär så mycket lidande, för långt fler än den drabbade. Det måste vi förändra! Mer forskning är den enda lösningen. Och som du vet kräver det både långsiktighet och pengar. Det är därför ditt stöd är så viktigt.

Du kan vara säker på att varje gåva, oavsett storlek, gör skillnad. Vår vetenskapliga nämnd ser till att forskningsstödet går till projekt av högsta internationella klass. Bara under det gångna året har vi bidragit till nya metoder för tidig Alzheimersdiagnos, ett mycket enklare sätt att upptäcka Parkinsons sjukdom och ett viktigt steg närmare svaret på gåtan kring den dödliga nervsjukdomen ALS.

Jag vill tacka för att du som givare har bidragit till allt detta. Jag hoppas att du vill fortsätta att stödja oss – och därmed hjärnforskningen. Det kan rädda liv!

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta