Hjärnfonden
Ge en gåva

Varmt tack för ditt stöd – du räddar liv!

Ditt engagemang och stöd under 2017 har varit mycket viktigt. Inte minst var du delaktig i att Hjärnfonden slog nytt insamlingsrekord. Tillsammans nådde vi cirka 130 miljoner kronor – pengar som går till den allra bästa hjärnforskningen. Dina gåvor är ofta helt avgörande för att viktig forskning kan bli av. Forskning som ger oss nya […]

Ditt engagemang och stöd under 2017 har varit mycket viktigt. Inte minst var du delaktig i att Hjärnfonden slog nytt insamlingsrekord. Tillsammans nådde vi cirka 130 miljoner kronor – pengar som går till den allra bästa hjärnforskningen.

Dina gåvor är ofta helt avgörande för att viktig forskning kan bli av. Forskning som ger oss nya behandlingsformer och som i förlängningen gör att fler liv kan räddas. Denna forskning är helt nödvändig eftersom var tredje svensk någon gång kommer att drabbas av ohälsa i hjärnan. Just nu finns det flera mycket intressanta projekt inom hjärnforskningen. Bland annat pågår en intensiv jakt på nya behandlingar av Alzheimers sjukdom, läkemedel som skyndar på rehabiliteringen efter stroke och stamceller som kan användas vid behandling av Parkinsons sjukdom.

Hjärnfonden har också arbetat för att uppmärksamma folkhälsoutmaningar. Ett exempel är kampanjen #frågabarnen, där vi lyssnade på hur barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar upplever skolan. Det saknas tillräckligt med kunskap om deras behov, så vi uppvaktade regeringen med 600 unika berättelser. Och krävde förändring.

Du och Hjärnfonden ser nu till att Sverige fortsätter att ligga långt fram inom hjärnforskningen – och bli ett bättre land för dem som har blivit sjuka. På så sätt kommer vi tillsammans att rädda liv och öka livskvaliteten för många människor. Kanske för våra vänner, föräldrar, barn eller barnbarn. Eller dig och mig.

Än en gång, varmt tack för ditt stöd!
Med vänlig hälsning

Anna Hemlin, Generalsekreterare

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta