Hjärnfonden
Ge en gåva
Peter Thelin, Hjärnfondens styrelseordförande

Peter Thelin, Hjärnfondens styrelseordförande

Mer hjärnforskning är enda sättet att hitta botemedel

Tack vare dig och andra givare kan Hjärnfonden nu i juni dela ut hela 74 miljoner kronor i forskningsstöd – ett nytt rekord! Vår styrelseordförande, Peter Thelin, berättar här i ett brev till dig som stöttat hjärnforskningen under året om hur din gåva gör skillnad. Och varför hjärnforskningen behöver allt stöd den kan få.

Vid den här tiden på året känns mitt engagemang i Hjärnfonden extra bra. Över 100 hjärnforskare kommer att få bättre möjligheter att göra nya upptäckter – inom bland annat Alzheimers sjukdom, stroke och ALS. På så sätt kan vi få ökad överlevnad, minskat lidande och förbättrad livskvalitet.

Själv fick jag upp ögonen för hjärnforskningens behov av resurser när min mamma drabbades av Alzheimers sjukdom. Jag hade inte riktigt förstått hur ung forskningen på hjärnan är, jämfört med kunskapen om resten av kroppen – och hur små bidragen är, jämfört med andra svåra folksjukdomar.

Sedan dess brinner jag för att ge hjärnforskningen bättre förutsättningar. Jag använder min långa erfarenhet från finansbranschen för att Hjärnfonden ska arbeta så smart och effektivt som möjligt. Tack vare vår Vetenskapliga nämnd går sedan stödet från givare som du till den allra bästa hjärnforskningen.

Varje gåva är viktig, eftersom hjärnforskningen skriker efter mer resurser. Samtidigt behöver de sjukdomsdrabbade allt hopp de kan få. Deras anhöriga också. Jag vet hur det är att ta hand om någon som på ett sätt dör, men ändå lever vidare. Det är en fruktansvärd process – där man sedan lämnas med funderingar på om man verkligen gjorde allt rätt.

Jag vill inte att fler ska behöva uppleva de svåra följderna av ohälsa i hjärnan. Därför hoppas jag att du vill fortsätta att stödja hjärnforskningen. Det är det enda sättet att stoppa till exempel stroke, ALS och Alzheimers sjukdom. Din gåva behövs!

Vänliga hälsningar
Peter Thelin Styrelseordförande, Hjärnfonden

shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta