Hjärnfonden
Ge en gåva
Anna Hemlin, Hjärnfondens generalsekreterare

Anna Hemlin, Hjärnfondens generalsekreterare berättar om varför din gåva är så viktig.

Tack för att du är med och räddar liv!

När jag ser tillbaka på 2018 blir det tydligt hur viktigt stödet från givare som du är. Inte minst för att vi än en gång slog insamlingsrekord. Tillsammans samlade vi in över 200 miljoner kronor, som kommer att göra stor skillnad för svensk hjärnforskning. Det innebär att fler liv går att rädda, att fler människor får bättre livskvalitet och att fler familjer får mer tid tillsammans.

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen


Vi delade också ut det föregående årets insamlade medel i form av forskningsstöd – mer än 83 miljoner kronor gick till 112 olika projekt samt stipendier till 14 lovande forskare. Jag vågar säga att det handlar om landets allra främsta hjärnforskning!

Gåvorna går till forskning om bl a demens, ALS och stroke

Alla beslut om forskningsstöd går nämligen via Hjärnfondens vetenskapliga nämnd, med 23 av Sveriges ledande hjärnforskare. Därför kan du vara säker på att din gåva alltid går dit där den gör mest nytta – till exempel i kampen mot demens, stroke och ALS.

Testamente ger resurser till forskning om Alzheimer

Vi är dessutom väldigt stolta över att ha fått ett betydande belopp testamenterat till oss. Pengarna är öronmärkta för Alzheimers sjukdom. Och det känns självklart riktigt bra att vi nu tillför rejält med resurser till lovande forskning på en av våra hemskaste och dyraste folksjukdomar.

Hjärnforskningen befinner sig i en spännande tid

Vi befinner oss över huvud taget i en väldigt spännande tid för hjärnforskningen, med många intressanta projekt. Det handlar bland annat om att använda stamceller mot Parkinsons sjukdom, antikroppar mot Alzheimer och nya läkemedel mot ALS.

Dina gåvor gör att vi kan fortsätta arbetet med att göra Sverige till ett föregångsland. Både inom hjärnforskningen och för människorna som är sjuka här och nu. När du gör viktiga framsteg möjliga så innebär det att du är med och räddar liv. Kanske på människor du älskar – eller dig själv.

Varma tack för att du gör skillnad för alla som drabbas av hjärnans sjukdomar!

Anna Hemlin
Generalsekreterare

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta