Hjärnfonden
Ge en gåva
Maria Prigorowsky, ny samhällschef på Hjärnfonden

Maria Prigorowsky, ny samhällschef på Hjärnfonden

Hjärnfonden ökar fokuset på samhällsförändringar i Sverige

Maria Prigorowsky har tillträtt som samhällschef på Hjärnfonden, som nu skapar en egen enhet för samhällsfrågor. Målsättningen med den nya satsningen är att genom politisk påverkan och mer information bidra till att öka livskvaliteten och antalet friskår för de som drabbats av hjärnans ohälsa. Det innefattar både den sjuka och friska hjärnan, frågor kring utanförskap men också att inspirera till en livsstil som håller våra hjärnor friska längre.

– Jag ser verkligen fram emot att bidra till att driva Hjärnfondens frågor, säger Maria Prigorowsky. Hjärnan och dess sjukdomar står för en fjärdedel av sjukdomsbördan och behöver komma högre upp på beslutsfattarnas agenda och brett i samhället. Inte minst drabbas många unga idag av psykisk ohälsa och stressrelateradear sjukdomar.

Maria kommer närmast ifrån Paues Åberg Communications där hon varit rådgivare för public affairs frågor för life science. Maria har lång erfarenhet inom hälso- och sjukvård, life science och forskningsfrågor. Hon var under åren 2006 – 2011 opinionsansvarig på Cancerfonden där hon byggde upp påverkansarbetet, framgångsrikt drev frågan om den nationella cancerstrategin och ansvarade för Cancerfondsrapporten. Hon har även lett två nationella arbetsgrupper på SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, kring ökat deltagande i screening och arbetat flera år som PR ansvarig på Pharmacia.

-Vi är mycket glada över rekryteringen av Maria. Detta är ett viktigt led i Hjärnfondens långsiktiga satsning att stärka vårt påverkansarbete och lyfta samhällsengagemanget kring hjärnan till en ny nivå. I alla familjer finns någon eller några som är drabbade av hjärnans ohälsa och vi ska se till att de hjärnrelaterade frågorna får den uppmärksamhet de förtjänar i Sverige, säger Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden.

Ge en gåva till den livsviktiga hjärnforskningen

shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta