Hjärnfonden
Ge en gåva
Insamlade medel till Barnhjärnfonden via skolloppet

Över 5 miljoner! Stort tack till alla skolelever som samlat in pengar till forskning om barnhjärnan.

“Varje meter räknas, hittills insamlat till Barnhjärfonden via Skolloppet”

Under vecka 19 sprang skolelever från över 470 grundskolor för Barnhjärnfonden och för att uppmärksamma barnhjärnan. Dock i mindre grupper och på olika dagar under hela veckan. Här kommer vi att visa löpande hur mycket pengar som samlas in.

Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever från hela Norden springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går alla insamlade pengar till Barnhjärnfonden.

Under de fyra år som Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet har arrangerats i Sverige, har skoleleverna totalt samlat in närmare 20 miljoner kronor till Barncancerfonden. Från och med 2020 kommer alla insamlade medel i samband med loppet gå till Barnhjärnfonden och den livsviktiga forskningen om barnhjärnan.

Om du är sponsor till en elev som har deltagit i Team Rynkeby – God morgon Skolloppet och ska betala in ett belopp till elevens skola och därigenom stötta Barnhjärnfonden så är det lättast att betala in via Swish. 

Skolan har även ett unikt Swish-nummer, där du kan ge en donation. Klicka på listan nedan – alla skolorna som deltar är listade i alfabetisk ordning och Swish-numret är angivet i kolonnen till vänster.

Här hittar du samtliga swishnummer

Alla bidrag går oavkortat till Barnhjärnfonden. Deadline för inbetalning är den 26 maj 2020.

Relaterat

Paul Chronqvist Svensson som är Country Manager för Team Rynkeby står med två barn och spänner armarna, tittandes in i kameran, mot en skynke i bakgrunden.

Skolbarn sprang ihop 4,1 miljoner kronor i Skolloppet

Den 5 maj deltog skolelever från 416 grundskolor runtom i Sverige i Team Rynkeby Skolloppet och samlade in 4,1 miljoner kronor. Överskottet från insamlingen går till forskning om barnhjärnan.

Barn springer för hjärnforskningen – varje meter räknas

Den 6 maj deltog skolelever från 444 grundskolor i Sverige i Team Rynkeby Skolloppet. Genom Skolloppet gör eleverna inte bara något bra för sig själva. De blir också del av en stor, nordisk gemenskap som, oavsett skola och land, och bidrar till att göra märkbar skillnad för barn med allvarliga sjukdomar. Här kommer vi varje vecka att visa hur mycket pengar som samlats in.
Barn som springer skolloppet

Skolloppet den 6 maj – barn springer för barn

Den 6 maj kommer skolelever från 444 grundskolor i Sverige springa Team Rynkeby Skolloppet. Det är ett motions- och välgörenhetslopp till förmån för Barnhjärnfonden och hjärnforskningen.
Mamma leker med sin dotter i en soffa.

” Ge mer utrymme för lek och skratt”

För drygt ett år sedan bildade vi Barnhjärnfonden som en del av Hjärnfonden, eftersom forskningen på barnhjärnan får alldeles för små resurser. Nu ber den legendariska barnläkaren och forskaren Hugo Lagercrantz om ditt stöd.
Barn har sprungit ihop 5,9 mijoner till Barnhjärnfonden via Team Rynkeby-God Morgon Skolloppet

Skolelever sprang ihop 5,9 miljoner till Hjärnfonden Barn

Under en vecka i maj sprang över 108 486 barn Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet till förmån för Hjärnfonden Barn och hjärnforskningen. Det var sjätte året i rad som loppet genomfördes och andra året då de insamlade medlen går till Hjärnfonden Barn. I år deltog fler än 395 skolor runt om i Sverige. Totalt samlade eleverna in 5.9 miljoner kronor!
Liten pojke sitter vid träd och ser fundersam ut.

Magbakterier och autism – hur hänger det ihop?

Kan bakterier i magen ha något med autism att göra? Det vill Rochellys Diaz Heijtz undersöka med hjälp av forskningsbidrag från Hjärnfonden. Hon är forskare och docent vid Karolinska Institutet.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta