Maria, Verna och Oliver har startat egna insamlingar hos Hjärnfonden.

Drivkrafter

Maja, Oliver och Verna har på olika sätt påverkats av hjärnans ohälsa men har vänt blicken uppåt och hittat drivkraften att starta en insamling för att stötta hjärnforskningen. Klicka på pilen i bilden och se filmen där de berättar om sina insamlingar.

Stroke, psykisk ohälsa och epilepsi är diagnoser som påverkat Maja, Oliver och Verna. Men det är bara några av hjärnans diagnoser. Alla känner vi någon som drabbats av en skada, sjukdom eller funktionsnedsättning.

Vill du också vara med? Välkommen!

Starta din insamling här.

Vad är en egen insamling?

En egen insamling är en sida där du samlar in pengar till hjärnforskningen från ditt eget nätverk. En insamling hos Hjärnfonden ger dig möjlighet att göra skillnad och stödja Sveriges bästa hjärnforskning genom att engagera familj, vänner och kollegor. Du väljer själv till vilken diagnos du samlar in pengar till.

Att starta en rörelse som samlar in pengar, räddar liv och sprider engagemang har aldrig varit enklare.

Ung kvinna och ung kille sitter vid ett bord
Maja har startat en insamling till forskning om stroke.

Relaterat

Fredrik står med sin cykel på refug i slussen mellan två körbanor

Mental Pedal: Från Kristianstad till Kebnekaise för miljonen till ALS-forskningen

2021 cyklade Fredrik Lundgren från Smygehuk till Riksgränsen och samlade in 124 000 kronor till Hjärnfonden. 2022 har han pga en familjekatastrof växlat upp sitt engagemang och planerar att ta sig på cykel och till fots från i Kristianstad till Kebnekaises topp. Målet är satt till 1 miljon kronor.

Fem män poserar i vinterkläder.

De skidar mot den farliga stressen

Fyra småbarnspappor som alla på olika sätt upplevt stressrelaterad ohälsa men som är gröngölingar i skidspåret. Nu siktar de på att ta sig igenom Vasaloppet den 27 februari – allt för forskningen om stress

Fyra personer som poserar med sina cyklar, iklädda träningskläder.

Två hundra mil på hjul för forskningen

Anette Blomgren i Göteborg ska, tillsammans med sin man och två vänner, cykla till Florens i sommar. I samband med det passar de på att samla in pengar till Hjärnfonden.

Leende kvinna på nyårsafton.

Hennes son blev svårt sjuk i PANS

Emelie Vestmans liv vändes upp och ned när hennes son Martin drabbas av sjukdomen PANS som femtonåring. Idag mår han bra, men Emelie brinner för att förbättra situationen för alla drabbade barn och deras familjer. Nu fyller hon 50 år och passar på att be om gåvor till hjärnforskningen.

Esportshjälpen har ett nytt insamlingsevent

Nu är det dags igen, under en vecka ska e-sportarna Robert Stumsner och Oliver Edlund samla in pengar till förmån för Hjärnfonden. Insamlingen kommer att äga rum genom ett direktsänt datorspelsevent den 19-25 april.

Johan Arvidsson och Matilda Björk

Café Smedbyn – fiket där hjärnan står i centrum

På Café Smedbyn i Huskvarna kan du fika, äta italiensk mjukglass, få med dig en gratis palettbladsstickling och samtidigt passa på att ge en gåva till hjärnforskningen. Möt en av våra mest inspirerande insamlare här!