Hjärnfonden
Ge en gåva
Smycke och smyckesask från Caroline Svebom.

– Om ni älskar smycken och gnistrande kristaller så blir jag otroligt glad om ni vill gå in och köpa ett Aurora smycke där 100 kronor går till vår insamling, säger Caroline Svedbom.

Caroline Svedbom – Jag vill inspirera alla att följa sin dröm

Ända sedan barndomen har Caroline Svedbom, kämpat med känslor av att inte räcka till. Därför brann hon extra för uppdraget att designa smycken till Emma Örtlund och Glada Hudik-teatern då de hösten 2019 gick catwalk i New York. Inför premiären av filmen om det hyllade projektet lanserade hon smycken där 100 kr per sålt smycke går till Hjärnfonden.

Varför samlar du in pengar till hjärnforskningen?

Jag blev tillfrågad att vara med och skapa smycken inför Catwalk filmen (Glada Hudik-teatern) och på plats i New York så berättade Pär Johansson (grundaren) att vi borde ta fram ett smycke där pengarna går till ungdomar med psykisk ohälsa. Det kändes så himla rätt och när jag började kolla runt på organisationer som arbetar med det kändes just Hjärnfonden som ett självklart alternativ.

Vad är din största drivkraft för din insamling?

Min största drivkraft för insamlingen är att kunna med vårt bidrag hjälpa forskningen som är så viktig för oss. Hjärnan styr hela kroppen och antalet diagnoser inom hjärnan är många. Eftersom psykisk ohälsa ökar så mycket och många av diagnoserna kan många av oss relatera till känns betydelsen av information och upplysning om detta extra viktigt..

Hur mycket hoppas du samla in?

Målet är 250.000 kronor för vårt Aurora-smycke och vi har gjort en ny insättning på 63.000 kr och är nu uppe i 93 000.

Vad hoppas du att dina pengar ska kunna användas till?

Jag önskar mina pengar kan gå till just forskning inom diagnoser för psykisk ohälsa eftersom vi ser att fler och fler unga drabbas av depressioner, ångest eller annan psykisk ohälsa.

Vad vill du säga till Hjärnfondens följare?

Jag vill säga att om ni älskar smycken och gnistrande kristaller så blir jag otroligt glad om ni vill gå in och köpa ett Aurora smycke där 100 kronor går till vår insamling. Armbandet finns för barn eller vuxna och är en perfekt present till din mamma, syster, eller dotter.

https://carolinesvedbom.com/collections/aurora-collection.

Tillsammans gör vi skillnad!

 

Relaterat

Jonas äventyrar för psykisk hälsa

Jonas Böhlmark, 32, har under de senaste elva månaderna paddlat SUP från Narvik till Skottland. Han gör det för att öka kunskapen om psykisk ohälsa och minska stigmatiseringen kring bipolär sjukdom, som han själv lever med.
Ett porträtt på Henrik Wahlström som lider av Bipolär sjukdom.

Henrik Wahlström om bipolärdagen

“Okunskapen och fördomarna kring sjukdomen gör att de allra flesta som har den håller tyst om det. Det är det hög tid att ändra på!”
Ett nyckelhål där man ser att en person kikar igenom, vilket representerar bilden av svenskar som tittar genom titthålet för att se så att ingen granne befinner sig i trapphuset.

Ett hej till grannen kan betyda mer än du tror

Många svenskar besväras av ofrivillig ensamhet och isolering. Men forskning visar att ytliga och tillfälliga kontakter kan göra stor skillnad för vårt välmående.

Det handlar om livet – ny nationell strategi för psykisk hälsa och suicidprevention  

I förra veckan presenterade 26 myndigheter ett förslag till en ny nationell strategi för psykisk hälsa och suicidprevention – Det handlar om livet. En unik satsning som Hjärnfonden helhjärtat står bakom.
En ung kvinna sitter ensam och stirrar ut genom ett fönster.

Så påverkas din hälsa av ensamhet

Alla kan uppleva ensamhet någon gång i livet – oavsett ålder, kön eller bakgrund. Ensamhet kan vara tung att bära och är den långvarig kan den påverka vår fysiska och psykiska hälsa negativt. 
En delad bild på Våga Prata-armband och ett porträtt på Marica Oscarsson som har en egen insamling till hjärnforskningen.

”Våga prata” – en insamling för psykisk ohälsa

På Hjärnfondens hemsida kan vem som helst starta en egen insamling. En av dem som gjort det är Marica Oscarsson. Här berättar hon själv om sitt engagemang för hjärnforskningen och varför hon startat en insamling.
shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta