Smycke och smyckesask från Caroline Svebom. - Om ni älskar smycken och gnistrande kristaller så blir jag otroligt glad om ni vill gå in och köpa ett Aurora smycke där 100 kronor går till vår insamling, säger Caroline Svedbom.

Caroline Svedbom – Jag vill inspirera alla att följa sin dröm

Ända sedan barndomen har Caroline Svedbom, kämpat med känslor av att inte räcka till. Därför brann hon extra för uppdraget att designa smycken till Emma Örtlund och Glada Hudik-teatern då de hösten 2019 gick catwalk i New York. Inför premiären av filmen om det hyllade projektet lanserade hon smycken där 100 kr per sålt smycke går till Hjärnfonden.

Varför samlar du in pengar till hjärnforskningen?

Jag blev tillfrågad att vara med och skapa smycken inför Catwalk filmen (Glada Hudik-teatern) och på plats i New York så berättade Pär Johansson (grundaren) att vi borde ta fram ett smycke där pengarna går till ungdomar med psykisk ohälsa. Det kändes så himla rätt och när jag började kolla runt på organisationer som arbetar med det kändes just Hjärnfonden som ett självklart alternativ.

Vad är din största drivkraft för din insamling?

Min största drivkraft för insamlingen är att kunna med vårt bidrag hjälpa forskningen som är så viktig för oss. Hjärnan styr hela kroppen och antalet diagnoser inom hjärnan är många. Eftersom psykisk ohälsa ökar så mycket och många av diagnoserna kan många av oss relatera till känns betydelsen av information och upplysning om detta extra viktigt..

Hur mycket hoppas du samla in?

Målet är 250.000 kronor för vårt Aurora-smycke och vi har gjort en ny insättning på 63.000 kr och är nu uppe i 93 000.

Vad hoppas du att dina pengar ska kunna användas till?

Jag önskar mina pengar kan gå till just forskning inom diagnoser för psykisk ohälsa eftersom vi ser att fler och fler unga drabbas av depressioner, ångest eller annan psykisk ohälsa.

Vad vill du säga till Hjärnfondens följare?

Jag vill säga att om ni älskar smycken och gnistrande kristaller så blir jag otroligt glad om ni vill gå in och köpa ett Aurora smycke där 100 kronor går till vår insamling. Armbandet finns för barn eller vuxna och är en perfekt present till din mamma, syster, eller dotter.

https://carolinesvedbom.com/collections/aurora-collection.

Tillsammans gör vi skillnad!

 

Relaterat

Carl Sellgren Majkowitz

En hjärna i ett provrör – psykiatriforskning i framkant

Varför drabbas vissa människor av psykiatriska sjukdomar som schizofreni och bipolär sjukdom? Eller av diagnoser som ADHD och anorexia nervosa? Och varför svarar vissa patienter bra på mediciner medan andra inte gör det alls?

10 september är det Suicidpreventiva dagen

År 2021 tog 1505* personer sitt liv, vilket innebär fyra människoliv om dagen. Det är viktigt att agera om du misstänker att någon i din närhet har tankar på att ta sitt liv. Det kan rädda liv.

Mogen kvinna som ser orolig ut

När det är oroligt i omvärlden

Det är lätt att känna sig orolig på grund av det som sker i vår omvärld just nu. Här ger vi några råd om vad du kan göra för att ta hand om dig själv och andra. Det handlar bland annat om att var fysiskt aktiv, ha kontakt med andra och begränsa nyhetsflödet.

Ung kvinna med långt hår och glasögon framför en grönskande buske.

Pluggandet tog över livet för Estelle

Känslan av att befinna sig i en grop. Att inte känna någon glädje. Där hamnade Estelle när prestationsångesten tog överhand. Tanken på att ständigt bli bättre och prestera mer blev viktigare än allt annat. Det tog mer tid från kompisar och familj och höll henne uppe sent på kvällarna. Tillslut återstod bara pluggandet och återhämtningen uteblev. Med det kom depressionen och till slut tystnaden – när hon slutade att prata.

Socialminister Lena Hallengren och Hjärnfondens generalsekreterare Anna Hemlin

Hjärnfonden uppvaktar socialminister Hallengren för samtal om självmord bland unga

Igår träffade Hjärnfondens generalsekreterare Anna Hemlin socialminister Lena Hallengren för att skynda på arbetet att nå den nollvision som regeringen antog för självmord 2008. Hjärnfonden vill se snabbare införande av åtgärder för unga och att frågan kommer högre upp på agendan. I mötet lämnande Hjärnfonden över drygt 16 500 namnunderskrifter som strömmat in under kampanjen ”upprop för nollvision”.

E-sportare samlar in pengar till unga med psykisk ohälsa

Under tre dygn ska e-sportarna Robert Stumsner och Oliver Edlund samla in pengar till förmån för Hjärnfonden Barn, en del av Hjärnfonden. Genom ett direktsänt datorspelsevent den 23-25 oktober kommer insamlingen äga rum till förmån för unga med psykisk ohälsa.