Hjärnfonden
Ge en gåva
Agneta Sjödin

Agneta Sjödin gör en insamling till Hjärnfonden

Det är många som lider av psykisk ohälsa, och coronatiderna har inte gjort situationen bättre. Hjärnfonden gläds åt att den folkkära programledaren Agneta Sjödin har startat en insamling till forskning om psykisk ohälsa

Varför har du startat insamlingen?

— För att jag tycker att det är jobbigt att vi har ett samhälle där människor mår så dåligt att de tar sitt liv. Jag har vänner som har valt den vägen. Det gör mig ont att samhället ser ut så. Jag vet att det finns sätt att må bra, och jag har förstått att det finns viktiga kopplingar mellan hjärnan och vårt mående.

Det känns viktigt att bidra så att fler kan må bra. Många har det extra tufft psykiskt just nu på grund av omständigheterna i världen, så det känns extra viktigt att göra detta nu.

Livet innehåller med- och motgångar för alla. Vad håller du fast vid i perioder då du inte mått bra?

— Mina dagliga promenader och meditation. Ibland är det guidad mediation; det är viktigt för mig att lyssna på något som lyfter mig, som ger mig kärlek och höjer mitt sinne. Jag har en andlighet och en tro som hjälper mig och ger tröst när livet är svårt. Vi måste ta hand om oss själva, våra medmänniskor och planeten.

shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta