Barn har sprungit ihop 5,9 mijoner till Barnhjärnfonden via Team Rynkeby-God Morgon Skolloppet

Skolelever sprang ihop 5,9 miljoner till Hjärnfonden Barn

Under en vecka i maj sprang över 108 486 barn Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet till förmån för Hjärnfonden Barn och hjärnforskningen. Det var sjätte året i rad som loppet genomfördes och andra året då de insamlade medlen går till Hjärnfonden Barn. I år deltog fler än 395 skolor runt om i Sverige. Totalt samlade eleverna in 5.9 miljoner kronor!

Team Rynkeby Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever från hela Norden springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går sedan 2020 alla insamlade pengar till Hjärnfonden Barn.

– Vi är så otroligt tacksamma för alla som har engagerat sig i Skolloppet. Det fantastiskt och höra vilket intresse det finns att bidra till hjärnforskningen. Ett stort och varmt tack till alla er som sprang loppet eller på andra sätt har bidragit till insamlingen och det rekordfina resultatet.

Vi tänker också på alla barn och unga som lider av hjärnans ohälsa, som under rådande pandemi har fått rutiner och stöd rubbade. Nu hoppas vi innerligt att livet snart återvänder till det normala och att alla som är behov av stöd och behandling kan få en bättre vardag, säger Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden.

Om Team Rynkeby-God Morgon Skolloppet

• Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever från hela Norden springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går alla insamlade pengar direkt till Hjärnfonden Barn och den livsviktiga forskningen om barnhjärnan.

• Loppet, som arrangeras av Team Rynkeby Fonden, bygger på idéen om att eleverna ska göra någonting gott för sig själva, samtidigt som de gör något gott för någon annan.

• Innan loppet har eleverna möjlighet att teckna mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet.

• Under de sex år som Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet har arrangerats i Sverige, har skoleleverna totalt samlat in över 31 miljoner kronor.

Relaterat

Barn springer skolloppet till stöd för barn

Barn springer för att uppmärksamma barnhjärnan

I en tid där det finns mycket oro i världen, påverkas inte minst barnen. Till följd av covid-19 spenderar allt fler barn mycket tid i avskildhet och risken för ångest och oro ökar markant. I maj kommer skolelever från över 470 grundskolor att springa för Hjärnfonden Barn och för att uppmärksamma barnhjärnan. Dock i mindre grupper och på olika dagar under hela vecka 19.

Bild på Team Rynkeby som står bakom Skolloppet som är ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Sverige, Danmark, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar.

Nytt samarbete med välgörenhetscykelprojektet Team Rynkeby stärker forskningen om barnhjärnan

Barnhjärnfonden, som är en del av Hjärnfonden inleder ett nytt samarbete med välgörenhetscykelprojektet Team Rynkeby. Varje år arrangerar de Skolloppet, ett motions- och välgörenhetslopp för skolelever, som brukar locka hundratals skolor runt om i Norden att delta. Pengarna som barnen själva samlar in, kommer att gå till forskningen om barnhjärnan. Skollopet äger rum den 8 maj 2020.