Barn har sprungit ihop 5,9 mijoner till Barnhjärnfonden via Team Rynkeby-God Morgon Skolloppet

Skolelever sprang ihop 5,9 miljoner till Barnhjärnfonden

Under en vecka i maj sprang över 108 486 barn Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet till förmån för Barnhjärnfonden och hjärnforskningen. Det var sjätte året i rad som loppet genomfördes och andra året då de insamlade medlen går till Barnhjärnfonden. I år deltog fler än 395 skolor runt om i Sverige. Totalt samlade eleverna in 5.9 miljoner kronor!

Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever från hela Norden springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går sedan 2020 alla insamlade pengar till Barnhjärnfonden.

– Vi är så otroligt tacksamma för alla som har engagerat sig i Skolloppet. Det fantastiskt och höra vilket intresse det finns att bidra till hjärnforskningen. Ett stort och varmt tack till alla er som sprang loppet eller på andra sätt har bidragit till insamlingen och det rekordfina resultatet.

Vi tänker också på alla barn och unga som lider av hjärnans ohälsa, som under rådande pandemi har fått rutiner och stöd rubbade. Nu hoppas vi innerligt att livet snart återvänder till det normala och att alla som är behov av stöd och behandling kan få en bättre vardag, säger Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden.

Om Team Rynkeby-God Morgon Skolloppet

• Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever från hela Norden springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går alla insamlade pengar direkt till Barnhjärnfonden och den livsviktiga forskningen om barnhjärnan.

• Loppet, som arrangeras av Team Rynkeby Fonden, bygger på idéen om att eleverna ska göra någonting gott för sig själva, samtidigt som de gör något gott för någon annan.

• Innan loppet har eleverna möjlighet att teckna mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet.

• Under de sex år som Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet har arrangerats i Sverige, har skoleleverna totalt samlat in över 31 miljoner kronor.

Dela sidan

Engagera dig redan idag