Hjärnfonden
Ge en gåva
Tre personer i löparkläder med nummerlapp på bröstet

Insamling blev extra motivation under sextimmarsloppet

Att springa så långt som möjligt under sex timmar kräver ett mål och motivation. Det är i alla fall något som löparvännerna Robert, Sandra och Malin var överens om. Resultatet blev en insamling till Hjärnfonden: Hjärnmilen

Vännerna Robert, Sandra och Malin har alla ett intresse för löpning och bestämde sig för att i november tillsammans delta i Borås 6-timmars. Ett lopp där man springer så långt man kan under sex timmar. En utmaning som kräver motivation. Motivationen blev att kombinera utmaningen med att starta en digital insamling till hjärnfonden, där vänner kunde skänka pengar för varje avklarad kilometer.

– Vi ville ha ett mål och samtidigt pusha oss att ta oss så långt som möjligt. Man kunde följa oss live på nätet, vilket gjorde att vi hela tiden var tvungna att ta oss framåt. Ju längre vi tog oss, ju mer pengar samlade vi in, säger Robert.

Personlig koppling till Hjärnfonden

De valde Hjärnfonden som förmånstagare eftersom organisationen står alla tre nära. Bland annat drabbades Roberts syster för några år sedan av en mycket ovanliga diagnos. Det som tedde sig som en psykos, visade sig vara NMDA-receptorencefalit, en sjukdom som beror på att antikroppar hindrar hjärnans NMDA-receptorer från att fungera korrekt. En diagnos som var helt okänd för bara tio år sedan.

Överraskande engagemang

Insamlingen startades tre dagar innan loppet och nyheten spreds snabbt i bekantskapskretsen via sociala medier. Något som resulterade i att det gick långt bättre än vad vännerna hade förväntat sig.

– Vi blev helt tagna av allt engagemang. Redan innan startskottet hade vi krossat vårt satta mål. Folk skänkte pengar både innan, under och efter loppet säger Robert. Deras målsättning var 4000 kronor men idag har insamlingen nått över 22500 kronor.

Uppmuntrar andra att starta insamlingar

Vännerna Robert, Sandra och Malin känner idag stor tacksamhet till alla som bidragit och vill uppmuntra andra som vill starta egna insamlingar.

– Det finns inget att förlora. Det är väldigt enkelt att komma i gång och för andra att delta digitalt. Man blir både stolt och tacksam av att se ett sådant engagemang hos andra.

Skänk en gåva till insamlingen eller starta din egen här.

Relaterat

Julias stroke gav upphov till Yolita

När Julia Andrén fick en stroke skapade hon klädvarumärket Yolita för att stötta hjärnforskningen genom en egen insamling till Hjärnfonden. Här är hennes berättelse.
Kompisgänget bakom insamlingen Fight ALS cyklar Vätternrundan för ALS-forskningen.

De cyklar Vätternrundan för vännen och ALS-forskningen

För drygt tre år sedan drabbades då 27-åriga Johan av den obotliga sjukdomen ALS. Sedan dess har kompisgänget genom diverse aktiviteter samlat in nära 1 miljon kronor till forskningen via sin insamling hos Hjärnfonden. Nu ska de cykla Vätternrundan för att nå miljonen.
Victoria Sandsjoe är en av Sveriges yngsta ALS-patienter. Här paddlar hon kajak.

Victoria fick ALS som 21-åring

Victoria Sandsjoe är 24 år och lever med ALS. Hon är en av de yngsta patienterna i Sverige och tillsammans med sin mamma Lotta Svenneling har hon startat en insamling hos Hjärnfonden för att stötta forskningen och sprida kunskap om sjukdomen.
En grön form och ett porträtt på Alva Elfström i grå kavaj.

Brain Band – Alvas kamp mot ALS

Alva Elfström är 18 år gammal och driver insamlingen Brain Band - För kampen mot ALS. Insamlingen är en del av ett skolprojekt som heter Ung Företagsamhet där Alva driver företaget Brain Band där hon pärlar armband och skänker 50 procent av vinsten till insamlingen hos Hjärnfonden.
Fredrik står med sin cykel på refug i slussen mellan två körbanor

Mental Pedal: Från Kristianstad till Kebnekaise för miljonen till ALS-forskningen

2021 cyklade Fredrik Lundgren från Smygehuk till Riksgränsen och samlade in 124 000 kronor till Hjärnfonden. 2022 har han pga en familjekatastrof växlat upp sitt engagemang och planerar att ta sig på cykel och till fots från i Kristianstad till Kebnekaises topp. Målet är satt till 1 miljon kronor.
Fem män poserar i vinterkläder.

De skidar mot den farliga stressen

Fyra småbarnspappor som alla på olika sätt upplevt stressrelaterad ohälsa men som är gröngölingar i skidspåret. Nu siktar de på att ta sig igenom Vasaloppet den 27 februari – allt för forskningen om stress
shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta