Hjärnfonden
Ge en gåva
En omslagsbild för hyllningskonserten till Pugh Rogefeldt med namnet "De Va Dä, Dä".

En hyllningskonsert till Pugh Rogefeldt

Den 18 oktober samlas några av Sveriges största artister på Cirkus i Stockholm i en hyllningskonsert till Pugh Rogefeldt. Överskottet från konserten går oavkortat till Hjärnfonden.

2019 drabbades artisten Pugh Rogefeldt av den kroniska neurologiska sjukdomen kortikobasal degeneration, CBD, som är en ovanlig form av atypisk parkinsonism. I våras gick han bort. Hyllningskonserten DE VA DÄ, DÄ är en chans att hedra och fira Pughs enastående bidrag till svensk musik och rockhistoria. Under kvällen kommer artister att uppträda och tolka Pughs låtar från olika genrer som pop, rock, progg, soul och visa. Fredrik Lindström är konferencier.

På Cirkus, i den salong där Pugh ganska exakt fyra år tidigare gjorde sitt allra sista scenframträdande, kommer nu alla aspekter på hans mäktiga låtkatalog att tolkas, backade av ett band som i princip är detsamma som det som kompade honom den gången 2019.

Bakom initiativet står två som varit med från start: Bo Frölander, en nära vän till Pugh och tidigare trummis i hans band – samt Thomas Johansson, en legendarisk liveproducent. De har samlat denna fantastiska grupp artister:

 • Amanda Werne
 • Amason
 • Eva Dahlgren
 • First Aid Kit
 • Hurula
 • John Holm
 • Jojje Wadenius
 • Kerstin Ljungström
 • Lill Lindfors
 • Markus Krunegård
 • Mats Ronander
 • Mikael Rickfors & Göran Lagerberg
 • Per Gessle
 • Tomas Ledin
 • Ulf Dageby

Överskottet från konserten går oavkortat till Hjärnfonden. Genom att köpa biljett till hyllningskonserten bidrar du inte bara till att fira Pughs musikaliska arv, utan också till att stödja den livsviktiga forskningen om hjärnan.

När

18 oktober 2023

Var

Cirkus, Stockholm

Läs mer och köp biljett

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta