Bild med texten "En jul med familjen" där familjen är överstruket och främlingar står skrivet under.

Julklapp till välgörenhet

Skänk pengar till välgörenhet som julgåva. Ge dina nära och kära en minnesvärd julklapp genom att stödja hjärnforskningen.

Välgörenhet som julgåva

Gör någon du tycker om glad i jul samtidigt som du är med och bidrar till forskning som kan rädda liv. Ge välgörenhet i julklapp, det gör skillnad och passar alla som du kan ge till: farmor, farfar, morfar, mormor, till vännen, kollegan eller personalen.

Tack vare bland annat  julgåvor och donationer gör hjärnforskningen stora framsteg. Även utvecklingen av nya behandlingar och vår förståelse för hur hjärnan fungerar går framåt. Idag har fler typer av hjärnsjukdomar, skador och funktionsnedsättningar betydligt bättre behandlingsmöjligheter än för 25 år sedan.

Du kan bidra till att hjärnforskningen kan fortsätta att hitta livsavgörande kunskap genom att ge en minnesvärd julgåva.

Och forskningen behövs. Mer än var tredje svensk drabbas någon gång i livet av en sjukdom, skada eller funktionsnedsättning i hjärnan. 25 000 drabbas av stroke varje år, 160 000 har någon demenssjukdom, var fjärde svensk drabbas någon gång av en depression och fem procent av våra barn har ADHD.

Skänk pengar som julklapp

Att skänka pengar till hjärnforskningen som julklapp är ett fint sätt att visa dina nära och kära att du vill göra skillnad och bidra till en bättre framtid för oss alla. Du bestämmer gåvosumman, vi skickar ett vackert gåvobevis till dig eller till den adress du anger. Du anger till vem julklappen är och från vem. Gåvosumman framgår inte på gåvobeviset.

En etisk julklapp

Hjärnforskning i julgåva är en etisk julklapp. Ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan.  Okunskapen är fortfarande stor, och fördomarna många. Att ha en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som ADHD, eller att lida av psykisk ohälsa, upplevs av många som stigmatiserande. Det vill vi ändra på, genom ökad kunskap om hjärnan. När du ger en julklapp till Hjärnfonden hjälper du oss i vårt viktiga arbete att sprida kunskap om hjärnan.

En julklapp som går till hjärnforskning är en etisk och klimatsmart julgåva. Satsa på en etisk julklapp i år som hjälper människor att leva och överleva.

Du kan alltid vara trygg att din gåva går till den främsta hjärnforskningen i Sverige när du ger en julgåva till Hjärnfonden. Vår  vetenskapliga nämnd garanterar att de forskare som får forskningsbidrag eller stipendium tillhör den svenska forskareliten. Dessutom står vi under Svensk Insamlingskontroll, vilket garanterar att din gåva används på rätt sätt.