Var god vänta medans betalningen slutförs.....

Jag larmar för ett hållbart arbetsliv

Genom att klicka på “Jag larmar” skickas detta som ett mail till statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. I mailet finns också en länk till 20 reformförslag som vi tagit fram för att minska den ohållbara stressen i arbetslivet.

Stresslarmet

Skriv under för att larma

Genom att delta intygar jag att jag är över 18 år och jag samtycker till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med
Hjärnfondens integritetspolicy

Till: Stefan Löfvén; Lena Hallengren; Eva Nordmark
Från: Mig

Ämne: Jag larmar!


Hej Stefan Löfven, Lena Hallengren och Eva Nordmark.

70 000 personer gick inte till jobbet på grund av stressrelaterad psykisk ohälsa förra året. Allt för länge har ansvaret lagts på individen. Om vi ska kunna bryta kurvan av antalet sjukskrivningar på grund av den ohållbara stressen i arbetslivet krävs det ett tydligt ledarskap och engagemang på politisk nivå. Tillsammans kan vi skapa ett friskare Sverige.

Jag kräver:

  • Inför en haverikommission mot ohälsosam stress i utsatta yrken.
  • Straffbara arbetsförhållanden. Ingen har ännu dömts tilI följd av kronisk arbetsrelaterad stress.
  • Redovisa arbetsmiljön. Öppen obligatorisk årlig redovisning av hur den stressrelaterad psykisk ohälsa ser ut.

Läs mer om förslagen