Hjärnfonden
Ge en gåva
Bild på person med hatt som pekar på en grafisk hjärna

En plan för hjärnan

En plan för hjärnan är en ambitiös reformagenda författad av experter från olika delar av akademin och politiken, som syftar till att skapa bättre förutsättningar för våra hjärnor i samhället.

Rapporten presenterar förslag som gör samhället hjärnvänligare inom en rad olika områden, från samhällsplanering och kompetensförsörjning till vård och anhörigperspektivet. Syftet är att visa på hur mycket det finns att göra, och att hjärnan är en angelägenhet inom långt fler områden bortom hälsosjukvården.

Arbetsgruppen bakom rapporten är oberoende från Hjärnfonden och tillsattes i september 2021. I arbetsgruppen ingick Barbro Westerholm, Katharina Stibrant Sunnerhagen, Johan Malmqvist, Stefan Lindgren, Cecilia Lundberg och Lars Stjernkvist. Ordförande för gruppen var Ing-Marie Wieselgren.

De prioriterade områdena är:

  • Hjärnan genom hela livet
  • Förskola och skola
  • Vård och omsorg
  • Anhöriga
  • Forskning
  • Modern kompetensförsörjning och samhällsplanering

 
Nedan kan du beställa Hjärnplanen i sin helhet. Du kan också läsa vår sammanfattning där vi kortfattat redogjort för Hjärnplanens innehåll inklusive mål för varje område.

Läs sammanfattningen

Beställ Hjärnplanen i sin helhet

När du kontaktar oss, godkänner du samtidigt vår integritetspolicy.


Prenumerera på Hjärnfondens nyhetsbrev

Registrera dig idag och få vårt nyhetsbrev direkt till din e-post varje månad. Som prenumerant kommer du få tillgång till en värld av kunskap och inspiration – från intervjuer med ledande forskare och personer som har drabbats av hjärnsjukdomar till tips, råd och fakta om hjärnan.

När du ber oss kontakta dig, godkänner du samtidigt vår integritetspolicy.

shaped face
Swisha en gåva till 90 112 55 eller engagera dig på
ett annat sätt.
Stöd forskningenStöd ossEgen insamlingStarta