Hjärnfonden
Ge en gåva

Rekordinsamling 2014

I år har Hjärnfonden slagit insamlingsrekord. Och det är ni, alla generösa givare, donatorer och samarbetspartners som med era gåvor, engagemang och egna initiativ möjliggör att forskningen och kunskaperna om hjärnan drivs framåt.

Under 2014 har vi samlat in mer än 100 miljoner kronor. Tack vare årets rekordinsamling har vi år kunnat ge stöd åt 75 etablerade forskare och forskarteam som står redo att lösa gåtorna kring bland annat Alzheimers- och Parkinsons sjukdomar, schizofreni och stroke.  Därutöver har 25 unga lovande hjärnforskare från fem svenska universitet fått Hjärnfondens eftertraktade postdoc-stipendier på 280 000 kronor. Medel som för många är avgörande för att de ska kunna fortsätta sina forskarkarriärer.

Och tack vare alla SMS-gåvor i samband med Ice Bucket Challenge kunde vi avsluta året med att dela ut 3 miljoner kronor till professor Peter Andersen som leder en grupp världsledande ALS-forskare i Umeå. Det innebär att årets utdelning till forskning och information om hjärnan är den största sedan Hjärnfonden bildades 1994.

Vi kan också glädja oss åt tre nya viktiga samarbeten som har tagit sin början i år –  med företagen Bisnode AB och Skellefteåkraft samt Postkodlotteriet. Deras stöd är också betydelsefullt för ökad synlighet och stöd till forskning och information.

shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta