Gerhard Bley, VD för O. Kavli AB och Anna Hemlin, tillförordnad generalsekreterare på Hjärnfonden

Hjärnfonden får 400 000 från Kavlifonden

Varje år delar livsmedelskoncernen Kavli ut pengar från sin fond till välgörande ändamål. I år får Hjärnfonden 400 000 kronor, pengar som kommer att bidra till livsviktig hjärnforskning.

Kavlifonden delar varje år ut ut stora delar av vinsten till välgörande ändamål. Förslagen på organisationer kommer från Kavlis anställda i Sverige, som sedan väljs ut av en grupp inom fonden. I år får Hjärnfonden, Min Stora Dag och Hjärtbarnsfonden dela på pengarna.

– Kavlis stöd till hjärnforskningen betyder enormt mycket för att öka livskvalitén och hitta effektiva behandlingar för alla som drabbas av hjärnans sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar, säger Anna Hemlin, tillförordnad generalsekreterare på Hjärnfonden.

Läs mer om utdelningen här.