Hjärnfonden
Ge en gåva

Lena Furberg, Annika Dahlqvist, Angelica Ogland och Olof Ogland lämnade över en check på 35 000 kr till Hjärnfonden. Foto: André Dahl, a line Design.

Adhdministeriet samlade in 35 000 kr

Härliga sommarminnen! I augusti fick vi besök av eldsjälarna i Adhdministeriet som lämnade över en check på hela 35 000 kr som de samlat in till forskningen om adhd via sin insamling på Hjärnfondens hemsida. Vi tackar ödmjukast och blir som vanligt så stolta över det fantastiska engagemang som våra givare ständigt visar upp! Adhdministeriet grundades […]

Härliga sommarminnen! I augusti fick vi besök av eldsjälarna i Adhdministeriet som lämnade över en check på hela 35 000 kr som de samlat in till forskningen om adhd via sin insamling på Hjärnfondens hemsida. Vi tackar ödmjukast och blir som vanligt så stolta över det fantastiska engagemang som våra givare ständigt visar upp!

Adhdministeriet grundades 2014 av Angelica Ogland, Lena Furberg och Olof Ogland. Idag är de totalt nio personer som engagerar sig i bloggportalen och de har alla någon form av neuropsykiatrisk funktionsvariation, som adhd, add eller Aspergers syndrom. Organisationen jobbar med att väcka uppmärksamhet och debatt kring adhd hos vuxna och fokus ligger på igenkänning, inifrånperspektiv och konstruktiva lösningar. Hemsidan www.adhdministeriet.se fungerar som en informationsportal och blogg för att sprida kunskap om kognitiva funktionsvariationer.

Dopaminarmband
Armbandet från Adhdministeriet föreställer en dopaminmolekyl.

Största delen av pengarna Adhdministeriet samlat in kommer från försäljningen av vackra armband med en silverfärgad dopaminmolekyl där all vinst gått till insamlingen hos Hjärnfonden. ”I sann adhd-anda vill vi förena nytta med nöje”, skriver de på sin sajt. Armbandskampanjen drevs med hjälp av Annika Dahlqvist från Graspit AB som också driver webshopen www.jeshdesign.com. Nu är tyvärr armbandet slutsålda men insamlingen till forskningen om adhd fortsätter ändå.

Stöd Adhdministeriets insamling här

Relaterat

En bild på Caroline Attalides pratandes på kontoret – hon jobbar med egna insamlingar på Hjärnfonden.

Därför ska du starta en egen insamling

När du startar en egen insamling för Hjärnfonden bidrar du till forskningen om sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar i hjärnan. Du väljer själv till vilken diagnos dina pengar ska gå. Hittills har de egna insamlingarna samlat in över 33 miljoner kronor till hjärnforskningen.
Ett kollage med en kvist med gröna blad och ett ansikte mot grå bakgrund.

Det behövs mer kunskap om den kvinnliga hjärnan 

Kvinnor har mer sömnproblem än män, får sin ADHD-diagnos senare och drabbas i större utsträckning av stress. Mannen har varit norm inom medicinsk forskning och trots att det går framåt behövs fortfarande mer kunskap om hur hjärnans sjukdomar och diagnoser drabbar kvinnor annorlunda än män.
En stillbild från en video om Victoria Sandsjoe som drabbades av ALS när hon var 21 år gammal.

Victorias berättelse: Att få ALS som 21-åring

Victoria är en av de yngsta i Sverige som drabbats av ALS, en neurologisk sjukdom utan botemedel som leder till döden. Hon har startat en insamling till förmån för forskningen, som hon ser som sitt enda hopp.
Ett kollage där en pojke i svartvitt skriker samtidigt som det flyter bollar runt hans huvud.

NPF-dagen – allas rätt att vara olika

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) är starkt kopplade till hur hjärnan arbetar och fungerar och NPF-dagen den 15 mars har instiftats för att uppmärksamma allas rätt till att vara olika.
Lotta Borg Skoglund, överläkare i psykiatri, talade på Barnhjärnans Dag om skillnaderna i diagnosticeringen av flickor och pojkar med autsim eller ADHD. Foto: Juliana Wolf Garcindo och Birgit Leistmann-Walsh

Därför påverkar könet när du får din diagnos

Varför får flickor som har ADHD eller autism ofta sina diagnoser flera år senare än pojkar? Lotta Borg Skoglund, överläkare i psykiatri, berättar varför och hur hormonella svängningar kan påverka symtom.
En delad bild på Våga Prata-armband och ett porträtt på Marica Oscarsson som har en egen insamling till hjärnforskningen.

”Våga prata” – en insamling för psykisk ohälsa

På Hjärnfondens hemsida kan vem som helst starta en egen insamling. En av dem som gjort det är Marica Oscarsson. Här berättar hon själv om sitt engagemang för hjärnforskningen och varför hon startat en insamling.
shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta