Lena Furberg, Annika Dahlqvist, Angelica Ogland och Olof Ogland lämnade över en check på 35 000 kr till Hjärnfonden. Foto: André Dahl, a line Design.

Adhdministeriet samlade in 35 000 kr

Härliga sommarminnen! I augusti fick vi besök av eldsjälarna i Adhdministeriet som lämnade över en check på hela 35 000 kr som de samlat in till forskningen om adhd via sin insamling på Hjärnfondens hemsida. Vi tackar ödmjukast och blir som vanligt så stolta över det fantastiska engagemang som våra givare ständigt visar upp!

Adhdministeriet grundades 2014 av Angelica Ogland, Lena Furberg och Olof Ogland. Idag är de totalt nio personer som engagerar sig i bloggportalen och de har alla någon form av neuropsykiatrisk funktionsvariation, som adhd, add eller Aspergers syndrom. Organisationen jobbar med att väcka uppmärksamhet och debatt kring adhd hos vuxna och fokus ligger på igenkänning, inifrånperspektiv och konstruktiva lösningar. Hemsidan www.adhdministeriet.se fungerar som en informationsportal och blogg för att sprida kunskap om kognitiva funktionsvariationer.

Dopaminarmband
Armbandet från Adhdministeriet föreställer en dopaminmolekyl.

Största delen av pengarna Adhdministeriet samlat in kommer från försäljningen av vackra armband med en silverfärgad dopaminmolekyl där all vinst gått till insamlingen hos Hjärnfonden. ”I sann adhd-anda vill vi förena nytta med nöje”, skriver de på sin sajt. Armbandskampanjen drevs med hjälp av Annika Dahlqvist från Graspit AB som också driver webshopen www.jeshdesign.com. Nu är tyvärr armbandet slutsålda men insamlingen till forskningen om adhd fortsätter ändå.

Stöd Adhdministeriets insamling här