Hjärnfonden
Ge en gåva

Lördag den 11 november drar Carla Cat Carlsson iväg mot Kiruna med sin pulka. Under resans gång samlar hon ihop pengar till hjärnforskningen.

Carla går 150 mil för hjärnforskningen

Under 26 av årets kallaste och mörkaste veckor kommer Carla Cat Carlsson ensam att dra sin släde upp genom Sverige, till fots från Norrköping till Kiruna. Högfungerande autism, astma och kronisk smärta är inget som stoppar Carla från att bli den första kvinnan med handikapp att gå sträckan. Samtidigt samlar hon in pengar till hjärnforskningen.

Den 11 november kl 11:00 startar hon sitt livs äventyr, att ensam gå 150 mil från Norrköping till Kiruna till förmån för hjärnforskningen. På dagarna kommer hon att vandra med all packning i en släde efter sig och nätterna spenderas i tält.

– Jag ska trotsa alla de förutsättningar jag egentligen inte har och göra dem till möjligheter, säger Carla.

Carla Cat Carlsson har valt att starta en egen insamling hos Hjärnfonden eftersom hon själv och många i hennes närhet har olika former av hjärnrelaterad ohälsa. Bland annat är Carla autistisk med Aspergers syndrom. Hon har även astma, ledbesvär, kronisk smärta, migrän och kraftigt synfel.

– Forskningen om hur hjärnan fungerar är viktig. Idag vet vi för lite. Vi saknar botemedel mot många sjukdomar, vi brister i kunskap och inte minst ekonomiska resurser. Och för att forskarna och framförallt samhället ska få upp ögonen krävs det att vi skriker lite högre, tillsammans.

Carla kommer att bli den allra första kvinnan med handikapp att gå sträckan Norrköping-Kiruna till fots. Läs mer om Carla, hennes resa och insamlingen 150 mil till Kirunawww.panicmode.se och stöd insamlingen här!

Relaterat

En bild på Caroline Attalides pratandes på kontoret – hon jobbar med egna insamlingar på Hjärnfonden.

Därför ska du starta en egen insamling

När du startar en egen insamling för Hjärnfonden bidrar du till forskningen om sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar i hjärnan. Du väljer själv till vilken diagnos dina pengar ska gå. Hittills har de egna insamlingarna samlat in över 33 miljoner kronor till hjärnforskningen.
En stillbild från en video om Victoria Sandsjoe som drabbades av ALS när hon var 21 år gammal.

Victorias berättelse: Att få ALS som 21-åring

Victoria är en av de yngsta i Sverige som drabbats av ALS, en neurologisk sjukdom utan botemedel som leder till döden. Hon har startat en insamling till förmån för forskningen, som hon ser som sitt enda hopp.
En delad bild på Våga Prata-armband och ett porträtt på Marica Oscarsson som har en egen insamling till hjärnforskningen.

”Våga prata” – en insamling för psykisk ohälsa

På Hjärnfondens hemsida kan vem som helst starta en egen insamling. En av dem som gjort det är Marica Oscarsson. Här berättar hon själv om sitt engagemang för hjärnforskningen och varför hon startat en insamling.

Julias stroke gav upphov till Yolita

När Julia Andrén fick en stroke skapade hon klädvarumärket Yolita för att stötta hjärnforskningen genom en egen insamling till Hjärnfonden. Här är hennes berättelse.
Kompisgänget bakom insamlingen Fight ALS cyklar Vätternrundan för ALS-forskningen.

De cyklar Vätternrundan för vännen och ALS-forskningen

För drygt tre år sedan drabbades då 27-åriga Johan av den obotliga sjukdomen ALS. Sedan dess har kompisgänget genom diverse aktiviteter samlat in nära 1 miljon kronor till forskningen via sin insamling hos Hjärnfonden. Nu ska de cykla Vätternrundan för att nå miljonen.
Victoria Sandsjoe är en av Sveriges yngsta ALS-patienter. Här paddlar hon kajak.

Victoria fick ALS som 21-åring

Victoria Sandsjoe är 24 år och lever med ALS. Hon är en av de yngsta patienterna i Sverige och tillsammans med sin mamma Lotta Svenneling har hon startat en insamling hos Hjärnfonden för att stötta forskningen och sprida kunskap om sjukdomen.
shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta