Lördag den 11 november drar Carla Cat Carlsson iväg mot Kiruna med sin pulka. Under resans gång samlar hon ihop pengar till hjärnforskningen.

Carla går 150 mil för hjärnforskningen

Under 26 av årets kallaste och mörkaste veckor kommer Carla Cat Carlsson ensam att dra sin släde upp genom Sverige, till fots från Norrköping till Kiruna. Högfungerande autism, astma och kronisk smärta är inget som stoppar Carla från att bli den första kvinnan med handikapp att gå sträckan. Samtidigt samlar hon in pengar till hjärnforskningen.

Den 11 november kl 11:00 startar hon sitt livs äventyr, att ensam gå 150 mil från Norrköping till Kiruna till förmån för hjärnforskningen. På dagarna kommer hon att vandra med all packning i en släde efter sig och nätterna spenderas i tält.

– Jag ska trotsa alla de förutsättningar jag egentligen inte har och göra dem till möjligheter, säger Carla.

Carla Cat Carlsson har valt att starta en egen insamling hos Hjärnfonden eftersom hon själv och många i hennes närhet har olika former av hjärnrelaterad ohälsa. Bland annat är Carla autistisk med Aspergers syndrom. Hon har även astma, ledbesvär, kronisk smärta, migrän och kraftigt synfel.

– Forskningen om hur hjärnan fungerar är viktig. Idag vet vi för lite. Vi saknar botemedel mot många sjukdomar, vi brister i kunskap och inte minst ekonomiska resurser. Och för att forskarna och framförallt samhället ska få upp ögonen krävs det att vi skriker lite högre, tillsammans.

Carla kommer att bli den allra första kvinnan med handikapp att gå sträckan Norrköping-Kiruna till fots. Läs mer om Carla, hennes resa och insamlingen 150 mil till Kirunawww.panicmode.se och stöd insamlingen här!

Relaterat

Adhdministeriet samlade in 35 000 kr

Härliga sommarminnen! I augusti fick vi besök av eldsjälarna i Adhdministeriet som lämnade över en check på hela 35 000 kr som de samlat in till forskningen om adhd via sin insamling på Hjärnfondens hemsida. Vi tackar ödmjukast och blir som vanligt så stolta över det fantastiska engagemang som våra givare ständigt visar upp! Adhdministeriet grundades […]