Vilma fick en stroke när hon var sju år. Vilma fick en stroke när hon var 7 år. Idag, två år senare är hon för det mesta pigg och glad. Efter en långsam upptrappning i skolan går hon nu full tid., berättar hennes pappa Erik Mellegård.

Vilma – stroke hos barn

I april 2017 fick Vilma, då sju år, en stroke. Vilmas pappa Erik Mellegård berättar hur Vilma mår idag, två år efter stroken

”Hon är för det mesta pigg och glad och efter en långsam upptrappning i skolan går hon nu full tid minus musik. Hon har nedsatt funktion i höger sida, med en hel del spasticitet, framför allt i arm, handled och fingrar. Det hindrar henne inte från att ta del av sådant som hon tyckte var roligt innan.

Hon är med oss i fjällen och åker skidor på vintern, simmar i en para-simgrupp samt spenderar en massa tid i ishallen med konståkning. Fantastiskt bra träning för att förbättra hennes balans, koordination och styrka. Hon har fortsatta problem med uthållighet, koncentration och impulskontroll, som blir än mer märkbara om hon blir för uttröttad (när energireserverna har tagit slut efter t.ex. en tuff dag i skolan).”

Stroke hos barn är ovanligt, och mer forskning behövs. Därför har familjen startat en insamling till forskning om stroke.

 

Heja Vilma och alla andra som kämpar för att komma tillbaka till ett vanligt liv efter sjukdom!

Dela sidan

Engagera dig redan idag