Under en vecka ska e-sportarna Robert Stumsner och Oliver Edlund samla in pengar till förmån för Hjärnfonden. Insamlingen kommer att äga rum genom ett direktsänt datorspelsevent den 19-25 april.

Esportshjälpen har ett nytt insamlingsevent

Nu är det dags igen, under en vecka ska e-sportarna Robert Stumsner och Oliver Edlund samla in pengar till förmån för Hjärnfonden. Insamlingen kommer att äga rum genom ett direktsänt datorspelsevent den 19-25 april.

-Den här gången blir det ett digitalt event under en vecka som kommer gå i Hjärnfondens tecken. Vi tror att det kan bli 50-100 000 unika besökare som tar del av eventet på något sätt, säger Robert Stumsner. 

Robert Stumsner och Oliver Edlund är två kompisar som efter många år av e-sportspelande bestämde de sig för att starta en privat satsning, Esportshjälpen, med fokus på att göra event till förmån för olika välgörenhetsorganisationer.  

Esporthjälpen har haft två event tidigare som samlat in drygt 44 000 kronor. Nu hoppas Robert och Oliver att det här eventet också ska dra in pengar till deras insamling. 

-Vi ser fram emot att streamarna kommer att prata mer om hjärnan och de diagnoser som ligger dem varmt om hjärtat under sin live sändning. Vi hoppas också på många gåvor till forskningen.

-Tänk om varje besökare som ser eventet swishar en krona, det skulle kunna ge 100 000 kr till insamlingen! Det är en kittlande tanke, säger Robert.

Under veckan kommer de medverkande att dela med sig av information och erfarenhet om hjärnan och dess sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. De kommer också prata om vikten av att vuxna intresserar sig för barns vardag online.

Läs mer om eventet här: www.esportshjalpen.se/

Om initiativtagarna:
Robert Stumsner, 30 år, hemmahörande i Örebro, började med E-sport omkring 1999 då spelen Quake och Unreal Tournament var som populärast. Han kom in på spelet Counter-strike 2001 och har hållit fast vid det sen dess. Robert har sysslat med allt från coaching, lagspel och nu även eventplanering kring Esport. 

Oliver Edlund,22 år, född i Stockholm men bott större delen av sitt liv i Roslagen, startade sin e-sportskarriär 2012 med spelet Counter-Strike Global Offensive. Huvudsakligen som spelare men han har även varit caster för Kings Of Nordic. 

Dela sidan

Engagera dig redan idag