Under en vecka ska e-sportarna Robert Stumsner och Oliver Edlund samla in pengar till förmån för Hjärnfonden. Insamlingen kommer att äga rum genom ett direktsänt datorspelsevent den 19-25 april.

Esportshjälpen har ett nytt insamlingsevent

Nu är det dags igen, under en vecka ska e-sportarna Robert Stumsner och Oliver Edlund samla in pengar till förmån för Hjärnfonden. Insamlingen kommer att äga rum genom ett direktsänt datorspelsevent den 19-25 april.

-Den här gången blir det ett digitalt event under en vecka som kommer gå i Hjärnfondens tecken. Vi tror att det kan bli 50-100 000 unika besökare som tar del av eventet på något sätt, säger Robert Stumsner. 

Robert Stumsner och Oliver Edlund är två kompisar som efter många år av e-sportspelande bestämde de sig för att starta en privat satsning, Esportshjälpen, med fokus på att göra event till förmån för olika välgörenhetsorganisationer.  

Esporthjälpen har haft två event tidigare som samlat in drygt 44 000 kronor. Nu hoppas Robert och Oliver att det här eventet också ska dra in pengar till deras insamling. 

-Vi ser fram emot att streamarna kommer att prata mer om hjärnan och de diagnoser som ligger dem varmt om hjärtat under sin live sändning. Vi hoppas också på många gåvor till forskningen.

-Tänk om varje besökare som ser eventet swishar en krona, det skulle kunna ge 100 000 kr till insamlingen! Det är en kittlande tanke, säger Robert.

Under veckan kommer de medverkande att dela med sig av information och erfarenhet om hjärnan och dess sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. De kommer också prata om vikten av att vuxna intresserar sig för barns vardag online.

Läs mer om eventet här: www.esportshjalpen.se/

Om initiativtagarna:
Robert Stumsner, 30 år, hemmahörande i Örebro, började med E-sport omkring 1999 då spelen Quake och Unreal Tournament var som populärast. Han kom in på spelet Counter-strike 2001 och har hållit fast vid det sen dess. Robert har sysslat med allt från coaching, lagspel och nu även eventplanering kring Esport. 

Oliver Edlund,22 år, född i Stockholm men bott större delen av sitt liv i Roslagen, startade sin e-sportskarriär 2012 med spelet Counter-Strike Global Offensive. Huvudsakligen som spelare men han har även varit caster för Kings Of Nordic. 

Relaterat

Fredrik står med sin cykel på refug i slussen mellan två körbanor

Mental Pedal: Från Kristianstad till Kebnekaise för miljonen till ALS-forskningen

2021 cyklade Fredrik Lundgren från Smygehuk till Riksgränsen och samlade in 124 000 kronor till Hjärnfonden. 2022 har han pga en familjekatastrof växlat upp sitt engagemang och planerar att ta sig på cykel och till fots från i Kristianstad till Kebnekaises topp. Målet är satt till 1 miljon kronor.

Fem män poserar i vinterkläder.

De skidar mot den farliga stressen

Fyra småbarnspappor som alla på olika sätt upplevt stressrelaterad ohälsa men som är gröngölingar i skidspåret. Nu siktar de på att ta sig igenom Vasaloppet den 27 februari – allt för forskningen om stress

Fyra personer som poserar med sina cyklar, iklädda träningskläder.

Två hundra mil på hjul för forskningen

Anette Blomgren i Göteborg ska, tillsammans med sin man och två vänner, cykla till Florens i sommar. I samband med det passar de på att samla in pengar till Hjärnfonden.

Leende kvinna på nyårsafton.

Hennes son blev svårt sjuk i PANS

Emelie Vestmans liv vändes upp och ned när hennes son Martin drabbas av sjukdomen PANS som femtonåring. Idag mår han bra, men Emelie brinner för att förbättra situationen för alla drabbade barn och deras familjer. Nu fyller hon 50 år och passar på att be om gåvor till hjärnforskningen.

Drivkrafter

Maja, Oliver och Verna har på olika sätt påverkats av hjärnans ohälsa men har vänt blicken uppåt och hittat drivkraften att starta en insamling för att stötta hjärnforskningen. Klicka på pilen i bilden och se filmen där de berättar om sina insamlingar.

Johan Arvidsson och Matilda Björk

Café Smedbyn – fiket där hjärnan står i centrum

På Café Smedbyn i Huskvarna kan du fika, äta italiensk mjukglass, få med dig en gratis palettbladsstickling och samtidigt passa på att ge en gåva till hjärnforskningen. Möt en av våra mest inspirerande insamlare här!