Hjärnfonden
Ge en gåva
En bild på en lastbild från företaget Ohlssons

Text: Emelie Bäckelin

Vetenskaplig skribent och redaktör

Kategori: Samarbeten

Ohlssons – en av Hjärnfondens mest lojala företagsgivare

Varje år sedan 2018 har Ohlsons skänkt årets julgåva till Hjärnfonden. Här berättar de om grunden till sitt engagemang.

Ohlssons är en av Hjärnfondens mest lojala företagsgivare. Varje år sedan 2018 har de valt att skänka en julgåva till hjärnforskningen.

– Vi har valt att ersätta den traditionella julgåvan till personalen med en gåva till hjärnforskningen. Det blir någonting så mycket mer varaktigt och som gör större skillnad. Vi ser också att det uppskattas av de anställda, berättar Sara von Platen, kommunikatör på Ohlssons.

Vi vill kunna bidra till nya upptäckter, innovativa lösningar samt en ökad medvetenhet och förståelse.

Sara von Platen

Kommunikatör på Ohlssons

Ohlssons var från början ett litet familjeföretag, grundat i Landskrona, som nu vuxit till en stor koncern med över 800 anställda. De erbjuder helhetslösningar inom miljö- och avfallshantering, spol- och rörteknik, entreprenad och transport.

Totalt har Ohlssons skänkt nära 500 000 kronor till forskningen om hjärnan.

– Vårt engagemang har rötter i Ohlssons historia och värderingar. Att skänka en julgåva till hjärnforskningen handlar inte bara om att ta ansvar som företag utan också om att vi tror på att vi kan förbättra livet för väldigt många.

Varför har ni valt att stötta just hjärnforskning?

– Hjärnan är så central i våra liv. Alla diagnoser som drabbar hjärnan, allt från psykisk ohälsa till svåra kroniska sjukdomar, berör oss alla på olika sätt. Våra anställda och deras familjer, kunder, samarbetspartners och leverantörer. Genom att skänka en julgåva till just hjärnforskning så hoppas vi kunna förbättra livet för väldigt många.

Sara von Platen som är kommunikatör på Ohlssons.

Sara von Platen är kommunikatör på Ohlssons.

Hur lyfter ni ut engagemanget till era anställda och kunder?

– Vi märker att många är stolta över att Ohlssons engagerar sig. Det är viktigt för oss att prata om vårt stöd till hjärnforskningen både i interna kanaler som nyhetsbrevet till våra medarbetare och i externa kanaler som våra sociala medieplattformar, hemsidan och när vi presenterar oss för nya kunder.

Vad hoppas ni att ert stöd ska göra för nytta?

– Vi vill kunna bidra till nya upptäckter, innovativa lösningar samt en ökad medvetenhet och förståelse för hjärnans alla diagnoser. Och vi vill förbättra livet för alla som på ett eller annat sätt är påverkade av hjärnans sjukdomar.

Kontakta oss

Är du intresserad av att veta mer om hur ditt företag kan stötta forskningen om hjärnan? Kontakta Emma Cajander för att höra hur ni kan samarbeta med oss på Hjärnfonden.

Kontakta Emma

Med mer hjärnforskning kan människor få leva mer och längre. Visa personal och kunder att ni stödjer livsviktig forskning genom att bli Hjärnfondens företagsvän, starta en företagsinsamling eller stöd hjärforskningen på annat sätt.

Prenumerera på Hjärnfondens nyhetsbrev

Är du intresserad av Hjärnfonden och vilken forskning vi stödjer? Registrera dig idag och få vårt nyhetsbrev direkt till din e-post varje månad. Som prenumerant kommer du få tillgång till en värld av kunskap och inspiration – från intervjuer med ledande forskare och personer som har drabbats av hjärnsjukdomar till tips, råd och fakta om hjärnan.

Mejladress*

Genom att gå vidare samtycker jag till att mina personuppgifter behandlas i enlighet med Hjärnfondens integritetspolicy

Relaterat

Hjärnfonden i nytt samarbete med Cykelkraft

Cykelkraft initierar kampanjen Cykelminnet i samarbete med Hjärnfonden, ett initiativ som syftar till att öka cyklandet i Sverige, särskilt bland barn och ungdomar. En satsning för ökad cykelglädje och bättre hjärnhälsa.
Företaget Fondo deltar i Hjärnsteget

Fondo x Hjärnsteget

För företaget Fondo är det viktigt att ta hand om de anställdas psykiska och fysiska hälsa. De ser personalen som sin absolut viktigaste tillgång och friskvård som en investering för framtiden. Genom att delta i Hjärnsteget bidrar Fondo både till förbättrad personalhälsa och till viktiga framsteg för hjärnforskningen.

Kan kosten påverka hur smarta vi blir?

Visste du att hjärnan använder hela 25 procent av den energi vi förbrukar? Det gör att vår kost påverkar oss i allra högsta grad.
Kvinna sover och på nattduksbordet står en väckarklocka

Så påverkas minnet av sömn

De senaste årens forskning har visat att hjärnan är allt annat än inaktiv när vi sover. Istället bearbetar den information och stöder många funktioner som vi behöver när vi är vakna, som till exempel minne, insikt och inlärning.
Två vänner dricker kaffe på ett café

Därför håller vänskap hjärnan frisk

Visste du att hjärnan tankar energi när vi umgås med vänner och familj? I det här filmavsnittet träffar vi Alva Appelgren vid Södertörns Högskola. Hon berättar att när vi spenderar tid tillsammans med personer vi känner blir vi avslappnade, lugna och trygga. Det gör det i sin tur lättare att koncentrera sig och prestera.
Bild på alla anställda på cygni stående på en kaj

Cygni – Här får alla vara med och fatta beslut

Cygni är ett konsultföretag inom IT-branschen. Trots att de har 130 medarbetaren utspridda på fem olika orter, får alla vara med och bestämma i viktiga beslut.
shaped face

Swisha en gåva till 90 112 55
eller engagera dig på
ett annat sätt.

Stöd forskningen

Stöd oss

Egen insamling

Starta