Tack vare dig och alla andra givare, donatorer och företag kan Hjärnfonden varje år dela ut forskningsbidrag om 500 000 kronor till etablerade forskare inom neurovetenskap vid svenska universitet. Dessutom kan stipendier om 300 000 kronor ges till  forskare som nyligen avlagt doktorsexamen. Här presenterar vi den forskning som du och andra givare stött de senaste åren.

Stresstest

Är du för stressad? Ta dig själv på allvar.
Med hjälp av KED-skalan (Karolinska Exhaustion Disorder Scale) kan du själv testa om du är i riskzonen för att drabbas av utmattningssyndrom.

Håll hjärnan frisk tillsammans med Arla

Vill du bli mer stresstålig, öka koncentrationsförmågan och bli mer kreativ se då till att röra på dig och sov ordentligt. Här kan du läsa mer om vad som får hjärnan att mår bra.

Diagnoser

Mors Dag den 27 maj

Uppvakta mamma med en gåva som skänker omtanke och värme länge.

Ge din gåva här

Senaste från Instagram

Egna insamlingar

Msmyfriend

Då tar jag och startar min fond igen, dags att ge forskningen lite mer pengar så att vi kan bota MS. Jag är övertygad om att bara forskningen får tillräckligt med resurser så skulle de hitta ett botemedel. Snälla hjälp mig att bli frisk!

Stöd min insamling här 

Sander’s Adventures – insamlingen

Jag diagnostiserades med Multipel Skleros, MS, när jag var 24, men har hittills klarat mig bra trots sjukdomen. Den största inverkan diagnosen haft hos mig är på mitt eget ögonöppnande inför något vi alla innerst inne redan vet – att ingenting är givet och allting ändligt. Efter diagnosen blev jag än mer intresserad av att ta vara på min kropp och utnyttja den till dess fulla potential. Vikten av att ha en stark och funktionell kropp borde prioriteras av alla – diagnos eller inte.

Med start 1 maj 2018 kommer jag åka runt hela Sverige på longboard. Det blir ett äventyr som tar ungefär 4 månader att genomföra. I samband med äventyret kommer jag ta tillfället i akt och göra mitt bästa för att samla in så mycket som möjligt och skänka till forskningen kring MS.

Du kan stödja min insamling här.

Engagera dig redan idag

Stöd forskningen

Ge en gåva

Starta en insamling

Starta