Hjärnfondens vision är att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan.  Vi driver svensk hjärnforskning framåt, engagerar oss i de drabbades diagnoser och sprider kunskap om hjärnan.

Varje år delar Hjärnfonden ut forskningsbidrag  i antingen ett eller två år till etablerade forskare inom neurovetenskap vid svenska universitet och stipendier till forskare som nyligen avlagt doktorsexamen.  Den här forskningen har fått  pengar de senaste åren.

Nu vill många skriva testamente

SVT rapporterade i veckan att flera familjejurister har under de senaste veckorna märkt av en kraftig ökning av personer som vill skriva testamente. Många  kopplar det till den pågående coronaepidemin. Läs mer här 

Så här kan du ta hand om dig själv och andra i oroliga tider

Känner du dig orolig på grund av det nya Coronaviruset? Krisen påverkar såväl allas vår vardag som samhällsutvecklingen, och det är lätt att känna rädsla och oro. Här tipsar vi om vad du kan göra för att ta hand om dig själv och andra.

Diagnoser

INSTÄLLD – Hjärnans dag 2020

Med anledning av att Folkhälsomyndigheten höjt risknivån till mycket hög risk för samhällsspridning av covid-19, har Hjärnfonden idag (11 mars)  tagit beslutet att ställa in Hjärnans Dag den 17/3. Läs mer om vad som gäller för dig som köpt biljett. 

Läs mer

Senaste från Instagram

Egna insamlingar

Beans and Brains

David & Dittes kaffe ”Beans and Brains” är framtaget till förmån för Hjärnfonden. De donerar 10 kr per kilo kaffe du köper. Det borde få kaffet att smaka extra bra. Stöd deras insamling här.

Hope for Epilepsy

Visste ni att av 50 miljoner människor så finns det ca 81 000 personer bara i Sverige som lever med Epilepsi. Vi önskar att uppmärksamma, informera och bidra till mer kunskap kring Epilepsi och genom att bidra med pengar till forskningen hoppas vi öka kunskapen för att i sin tur öka livskvaliteten för alla som lever med Epilepsi. Stöd vår insamling här 

 

Engagera dig redan idag