Hjärnfondens vision är att ingen ska behöva lida av sjukdomar, skador eller funktionsnedsättningar i hjärnan.  Vi driver svensk hjärnforskning framåt, engagerar oss i de drabbades diagnoser och sprider kunskap om hjärnan.

Varje år delar Hjärnfonden ut forskningsbidrag  i antingen ett eller två år till etablerade forskare inom neurovetenskap vid svenska universitet och stipendier till forskare som nyligen avlagt doktorsexamen.  Den här forskningen har fått  pengar de senaste åren.

Hjärnsteget – ett virtuellt lopp för Hjärnfonden

Hjärnan mår bra av en hälsosam kropp. Att röra på sig är alltså toppen för både kropp och knopp. Därför arrangerar vi nu Hjärnsteget, ett virtuellt lopp vars överskott går direkt till forskning om hjärnan.
Vårt första lopp samlar in pengar till stressrelaterad psykisk ohälsa och pågår mellan den 11-20 juni.

Du är viktig för hjärnforskningen

För oss på Hjärnfonden är det här en högtidlig del av året – det är nu vi delar ut pengar till svensk hjärnforskning. Totalt kommer vi att dela ut strax över 105 miljoner kronor. Det är ett avgörande tillskott, eftersom hjärnforskningen lider av stor brist på resurser. Vår styrelseordförande berättar om hur viktiga alla gåvor är.

Diagnoser

Hjärnfonden delar ut rekordbelopp på 106 miljoner till svensk hjärnforskning

Läs mer här

Egna insamlingar

Att leva med bipolär sjukdom

Jonatan lever med den kroniska diagnosen bipolär sjukdom, en sjukdom som årligen skördar liv. Blir den inte behandlad så slutar hjärnan sakta men säkert fungera och individen mår sämre och sämre! Till slut dör man genom suicid och i vissa fall att kroppens organ lägger av och slutar fungera.
-När jag fick min diagnos, då lossnade det en stor sten inom mig och allt föll på plats, säger Jonatan.
Stöd hans insamling här!

 

Älskade lilla barn

Älskade, tappra lilla barn. Du har en sjukdom som jag har sett i din kropp över 30 tusen gånger. Men motsägelsefullt nog är det en sjukdom som sällan syns. Det finns mycket lovande, viktig och spännande forskning inom epilepsi (tro mig jag har dammsugit internet). Hjärnan är ”the final frontier” inom medicin som jag vill hjälpa till att utforska. Den här insamlingen är för mitt och alla tiotusen andra barn med epilepsi i Sverige.

Engagera dig redan idag